Ünnepi hetek kezdődnek a Barlangszínházban

Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes és Virágh András szintén Liszt-díjas orgonaművész koncertjével kezdődnek meg június 17-én a Soproni Ünnepi Hetek, a programot történelmi játékok, opera és táncszínházi előadások színesítik.

A soproni Petőfi Színház előző évadjának sikerprodukcióját, a Nem tudok élni nélküled című musicalt a fertőrákosi Barlangszínház hatalmas kőoszlopokkal övezett színpadán viszi színre a teátrum június 19-én. A produkcióban a 40 éves Apostol együttes slágerei szólalnak meg a zenekar előadásában - mondta Nyerges Ferenc, a szervező Pro Kultúra Nonprofit Kft. igazgatója.

 

Az ünnepi hetek keretében a Barlangszínházban tartanak valamennyi színházi programot, így a június 24-ei operett előadást is, amelyen közreműködik Oszvald Marika, Vadász Zsolt, Fonyó Barbara, Kállay Bori és a Váci Szimfonikus Zenekar. Másnap a musicalkedvelők hallgathatják meg Keresztes Ildikót, Polyák Lillát, Homonnay Zsoltot és Papadimitriu Athinát a Musicalcsillagok 2011 című produkcióban.

 

sopron

 

Az ExperiDance Tánctársulat évek óta visszatérő vendég a Barlangszínházban, június 26-án az Ezeregyév című táncszínházi kompozíciót mutatja be az együttes Román Sándor koreográfiájában. A Budapesti Operettszínház vendégjátékában a Csókos asszony című darabot láthatja a közönség július 1-jén és 2-án, a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncegyüttes július 3-án lép fel, majd a Kassai Állami Opera mutat be két Mozart-operát: a Figaro házasságát július 8-án olasz nyelven, A varázsfuvolát pedig egy nappal később német nyelven.

 

A szervezők a gyermekeknek tündérfesztivált rendeznek június 25-én jelmezversennyel és egyéb érdekes programokkal a soproni Erzsébet-kertben és a szomszédságában lévő gyermek- és ifjúsági központban. Az ünnepi hetekhez kapcsolódóan nyílik meg Mészáros György festőművész kiállítása a Festőteremben, valamint az Országos Érembiennále a Lábasházban.

 

A három hétig tartó rendezvénysorozat a római kort megidéző amfiteátrumi játékokkal és nemzetközi fúvószenekari találkozóval zárul július 10-én. Az előbbi színhelye a Bécsi-dombi amfiteátrum, utóbbié a Fő tér és az Erzsébet-kert lesz.

süti beállítások módosítása