Hangfelvétel bizonyítja Koltay igazát

Az Indexen megjelent hanganyag szerint a József Attila Színház március 16-i társulati ülésén Csomós Miklós azt mondta: Koltay Gábor teljes jogkörű vezetője az intézménynek. Ezzel megerősítette, hogy a kinevezett vezető társulatot szerződtethet.

 

Tarlós István főpolgármester szerint Koltay Gábor, a budapesti József Attila Színház felmentett ügyvezető igazgatója megszegte a megállapodást, nem tartotta szem előtt a takarékoskodást, ezért kellett távoznia. A főpolgármester elmondta, munkatársai hitelt érdemlően bizonyították, hogy Koltay Gábor 23 engedély nélküli szerződést kötött. "Tudta jól, hogy elődjének miért kellett mennie. Nem vagyok hajlandó vitatkozni... Nem csinálom vissza" - fogalmazott, hozzátéve, Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes a dolgát tette, amikor menesztette Koltayt, aki +megszegte a megállapodást".

 

csomos

 

Arról, hogy Koltaynak jogában állt szerződéseket kötni, ő maga számolt be a József Attila Színház  csütörtöki sajtótájékoztatóján, a társulat jelenlétében. Szavait bizonyítja egy hangfelvétel, amelyen Fehér Anna színésznő kérdezi, mikor lesz döntés a jövőben a szerződésekről, és a kifizetésekről. „Nagyon rövid időn belül, mert a megbízott ügyvezető igazgató csak a nevében megbízott, ügyvezető igazgatóként ugyanúgy funkcionál, mintha pályázaton nyerte volna el ezt a tisztséget. A pályázatot a lehető legrövidebb időn belül lebonyolítja a város vezetése” – felelte erre Csomós Miklós.

 

„De a Gábor szerződtethet? Mert már nagyon kilógunk a szerződtetési időszakból?” – szólt közbe Bóta Gábor, a Népszava újságírója. „Mivel mondtam, hogy a megbízottként, csak jelző a neve előtt, de teljes jogkörrel működik, mint ügyvezető” – válaszoltaCsomós. „Tehát szerződtethet?” Ezen a pontoon Csomós válaszát nem jól hallani, de feltehetőleg bólintott, ugyanis az újságíró Koltayhoz fordult, akit arról kérdezett, ezzel a társulattal szeretne-e dolgozni. Az igazgató válaszában megerősítette ezt. „Egyetértek” – összegzett Csomós.

süti beállítások módosítása