Csomós: Koltay keresztülhúzta a terveket

Koltay Gábort, mint megbízott ügyvezetőt neveztük ki, ami azt jelenti szerződtethetett, de figyelnie kellett a pénzügyi keretekre - mondta az MTV Ma reggel című műsorában Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes.

Csomós Mikós hozzátette: Koltay Gábortól válságmenedzselést vártak, hiszen korábban a József Attila Színház 270 milliós adósságot halmozott fel.

 

Koltay azonban a hatáskörén átlépve nem csupán a régi társulattagok szerződését hosszabbította meg, hanem új szerződéseket is kötött - mondta. Ezzel nemhogy nem stabilizálta, de vélhetően rontotta is a színház pénzügyi helyzetét - vélekedett a főpolgármester-helyettes.

 

csomos

 

Ráadásul június 17-ig pályázati eljárás van folyamatban, és így Koltay keresztülhúzta a többi pályázó tervét. Hiszen a pályázóknak nemcsak szakmai, hanem üzleti tervet is le kell tenni az asztalra - mondta Csomós Miklós.

 

A kultúráért felelős főpolgármester-helyettes közölte azt is, hogy Koltay Gábor június 1-jén kapott egy 36 milliós támogatást, amiből ki tudta fizetni a színészeket, de ezt nem kommunikálta sehol, valószínűleg még a színészek sem tudják.

 

A színház megmarad, azt azonban nem lehet tudni, hogy a társulatból kik maradnak, hiszen az új igazgató személye még nem ismert - zárta a beszélgetést Csomós Miklós. 

süti beállítások módosítása