Tessék, csak tessék, csak orra ne essék!

A magyar kultúra ápolása, megjelenítése és továbbadása volt a legfontosabb szempont a debreceni Vojtina Bábszínház csütörtökön zárult évadában - hangsúlyozta a bábszínház sajtótájékoztatóval egybekötött évadzáróján Asbóth Anikó igazgató, aki a jövőt is hasonló koncepcióval képzeli el.

400vojtina

 

Az intézmény vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusoktól kapott visszajelzések egyértelműen megerősítik őket a magyar kultúra megjelenítésének helyességében. A bábszínházba járó gyerekek a népmeséket, népdalokat játékos formában, a színház eszközeivel megjelenítve élvezhetik - emelte ki.

Mint mondta, a 2010/2011-es évadban többször is jártak külföldön és más magyarországi színházakban is vendégjátékon. Ezek sorából kiemelte bolognai fellépésüket: a Debreceni Nyári Egyetem közvetítésével alakult ki kapcsolatuk a helyi magyarokkal és ennek volt hozadéka az itáliai előadás.

Az idén 35 éves Vojtina Bábszínházban az elmúlt évad 450 előadását mintegy 31 ezren látták. A most zárult színházi szezonban öt bemutatót tartottak és a következő évadban is ugyanennyit terveznek. Asbóth Anikó elmondta: valamelyest csökkent a nézőszámuk, de nem jelentősen. "A családok elszegényedését sajnos mi is érezzük, éppen ezért az elmúlt évadhoz hasonlóan jövőre sem emeljük a jegyárakat" - fűzte hozzá.

Az igazgató elmondta, hogy csökkent a bábszínház fenntartójától, a debreceni önkormányzattól kapott támogatásuk. Somogyi Béla alpolgármester ennek kapcsán azt mondta, hogy "az ország túlélési állapotban van, és ezt minden más területhez hasonlóan a kultúra is megérzi."

A politikus méltatta a színház társulatának színvonalas munkáját és reményét fejezte ki, hogy optimistán tekinthetnek a jövőbe.

Asbóth Anikó az elmúlt évadból kiemelte az augusztusi Idesüss a figurásra című évadnyitó napot, az ifjúsági közösségnek szóló előadássorozatukat, a kortárs magyar drámáknak helyt adó debreceni DESZKA Fesztiválon való részvételüket, és minden érdeklődő családot meghívott a június 19-ei Mutatványos Napra a Nagyerdei Kultúrparkba.

 

vitez

 

Mutatványos Nap - 2011


„HALLÓ, HALLÓ, GYEREKEK!

Gyorsan, gyorsan, ide gyertek!

Kacagás és jó mulatság!

Kezdődik az előadás!"

 

Mélyen tisztelt Nagyérdemű!

2011. június 19-én 11.00 órától 17.00 óráig a Nagyerdei Kultúrparkban KEMÉNY HENRIK, Vitéz László életre keltőjének tiszteletére ötödik alkalommal MUTATVÁNYOS NAP rendeztetik!

 

A nap eseményei:

11.00 MUTATVÁNYOSOK FELVONULÁSA

A díszes kompániát felvonulásra invitálja:

Rumi László porondmester, Kemény Henrik, a MárkuSzínház társulata, Pályi János Bábszínháza és a Vojtina Bábszínház mutatványosai

A Mutatványos Napot, illetve a „Vitéz László és barátai" című bábkiállítást megnyitja: SOMOGYI BÉLA Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere

 

KEMÉNY HENRIK és a mutatványosok

11.30 Kemény Henrik meglepetése a közönségnek

11.45 Vitéz László és az elátkozott malom

– Pályi János Bábszínháza (Kaposvár)

13.00-16.00 „Vitéz László és barátai"

– bábkészítés a Vojtina Játszószínházával

13.00-16.00 Ördögkereső játékok

– a Vidámpark területén

13.00 Ilók és Mihók – Vojtina Bábszínház

15.30 Toldi Miklós – MárkuSzínház (Pécs)

16.30 Ördögtanoda Vitéz László módra – közös játék a gyerekekkel és a Vojtina mutatványosaival

 

A Mutatványosok napján az egész napi rendezvényre szóló belépőjegy:

gyermek: 500 Ft/fő

felnőtt: 700 Ft/fő

családi belépő: 1400 Ft/3fő

minden további gyermek számára: 400 Ft

csoportos belépők - 10 fő felett gyerekenként: 400 Ft

- mely kilépésre és visszajövetelre is jogosít.

10 fő után 1 felnőtt kísérő számára ingyenes a belépés

Jegyek válthatók a Vidámpark pénztárában.

 

Legyen a vendégünk, nézzük meg együtt Kemény Henrik világhírű bábos hagyatékából összeállított kiállítást, kacagjunk együtt a bábosokkal, mutatványosokkal, no, és Vitéz Lászlóval!

Tessék, csak tessék, csak orra ne essék!

süti beállítások módosítása