Színészek, rendezők írtak petíciót Stohlért

Színészek, írók, rendezők írták alá azt a petíciót, amelyben azt kérik a bíróságtól, ne ítélje letöltendő szabadságvesztésre Stohl Andrást - írja a Blikk, amely a kérvény másolatát is közzétette.

 

A közlekedési balesete után korábban első fokon majdnem két és fél éves börtönbüntetésre ítélt színész érdekében írt petíciót többek között Haumann Péter, Kulka János, Bodrogi Gyula, Hollósi Frigyes és Molnár Piroska is aláírta, de a Blikk szerint Alföldi Róbert, Makk Károly, Gothár Péter, Kukorelly Endre és Závada Pál neve is szerepel az aláírók között. A lap szerint Stohl András keddi másodfokú tárgyalásán a színészek személyesen is megjelennek és nevüket adják a kérvényhez, amelyet átadnak majd a bíróságnak.

 

astohlStohl András az Egyszer élünkben Kulka Jánossal

 

"Úgy tapasztaltuk, hogy számos halálos balesetet okozó civil autóvezető csekélyebb büntetést kapott, mint amit kollégánkra az elsőfokú ítélet kimondott. András egy éve küzd lelkiismeretével és minden lehetséges módon, önszántából próbálja a társadalom és áldozata felé jóvátenni bűnét" - olvasható a kérvény másolatában. "Amennyiben letöltendő szabadságvesztésre ítélik, a hazai színjátszás generációjának egy pótolhatatlan művészét veszíti el. Szabadulása után, közel az ötvenhez, majdnem lehetetlen lesz visszatérnie töretlenül a munkájához." - írják kollégái Stohlról. A kérvényt a Blikk szerint 26-an írták alá.

Kapcsolódó anyag: Az egész elkezd izzani - Interjú Stohl Andrással 

süti beállítások módosítása