Gyermekparadicsom lesz Győr

Gyermekparadicsommá alakul a Győrkőcfesztiválon Győr belvárosa és a Mosoni-Duna menti Aranypart. A július 1-től 3-ig tartó programon Meseváros, Győrkőcfalu és Rejtelmes sziget várja a kicsiket és a nagyobbakat - mondta a programot beharangozó hétfői sajtótájékoztatón a fesztivált szervező Vaskakas Bábszínház igazgatója.

A város kulcsát Borkai Zsolt polgármester átadja a gyerekeknek a pénteki megnyitón, jelezve, hogy három napig övék a város. A vidám, zenés megnyitó fénypontjaként a résztvevő gyerekek szivárványos buborékfújó Guinness-rekord elérésére tesznek kísérletet - ismertette Kocsis Rozi.

 

1kocsisrozi


A Meseváros, a Napraforgó labirintus, a Tekergő-tér a legkisebbeknek kínál megannyi szórakozást a Bécsi kapu téren. Új helyszín az idei, immár negyedik fesztiválon a Széchenyi tér, ahova három tavat varázsolnak a szervezők, hogy a gyerkőcök kedvükre vizibiciklizhessenek, csónakázhassanak. A Mosoni-Duna partján Ökopart várja az érdeklődőket, akik tutajjal, illetve lovaskocsival juthatnak oda a belvárosból, és játszhatnak az újrahasznosított anyagokból készült célbadobókkal, lengőtekékkel, petlovacskákkal.


A szigetközi házakra emlékeztető építményekkel benépesített Győrkőcfaluban a szentendrei skanzen szakemberei ismertetik meg az érdeklődőket a búzaaratás, a kévekötés, a cséplés, a kenyérsütés fortélyaival. A Radó-sziget Rejtelmes szigetté "lényegül át", és kínál lehetőséget a zsonglőrködéshez, a táblás játékokkal vívott csatákhoz, a Tudorparton pedig elmés játékokkal, ötletes kísérletekkel az iskolások tehetik próbára tudásukat.

 

1gyorkoc


Kocsis Rozi hangsúlyozta: valamennyi program ingyenes, sőt a fesztivál idején a város több szállodájában és éttermében térítésmentesen szállhatnak meg és étkezhetnek a gyerekek, ha felmutatják a fesztivál karszalagját. Példaként említette, hogy egy felnőtt rendelése esetén két győrkőckarkötős gyerek ingyenesen étkezhet. A MÁV és a GySEV pedig a fesztiválon résztvevő gyerekeknek díjfizetés nélküli hazautazást biztosít Győrből, de ehhez is fel kell mutatni a karszalagot, amelyet egy mosolygós fénykép ellenében kapnak a gyerekek a fesztiválon a szervezőktől.


A rendezők bíznak a tavalyihoz hasonló érdeklődésben, amikor közel 50 ezren - gyerekek és szülők - élvezték a programokat. A város 35 millió forintot biztosított az idei fesztiválra, amely tavaly elnyerte a Kiváló Művészeti Fesztivál minősítést - mondta az igazgató.

süti beállítások módosítása