Még a csilláron is lógtak a KOZSZTon

Hét nap alatt hét különleges zenés színházi darab várta a műfaj rajongóit június 12-19 között, a második alkalommal megrendezett Kecskeméti Országos Zenés Színházi Találkozón. A rangos zsűri három nagyszínházi, három kisszínházi és egy szabadtéri produkciót hívott meg a KOZSZTra.

A Budapesti Operettszínház idén is két darabot hozott el a repertoárjából Kecskemétre: a Csárdáskirálynőt, valamint a Tavaszébredés című musicalt. A fővárosi teátrumok közül a Hólyagcirkusz Társulat és a Madách Színház, míg a vidékiek közül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, valamint a debreceni Csokonai Színház mutatkozott be egy-egy előadással.

 

DAN_7002holyagcirkusz_400

Szabó Domokos- Tudom, hogy élsz (Hólyagcirkusz Társulat)

Fotó: KOZSZT


- Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen nagy sikert hozott a 2. KOZSZT! Szinte mindegyik előadásunk teltházas volt. A Nagyszínházban bemutatott darabok közül a Csárdáskirálynőn még a csillárról is lógtak – annyian voltak a nézők, a kisszínházi produkciók közül pedig Hólyagcirkusz: Tudom, hogy élsz című előadása aratott hatalmas sikert.

 

csardasCsárdáskirálynő

Fotó: KOZSZT


A legnagyobb szakmai elismerést a debreceniek Világvége szerelem című darabja vívta ki. A főtéri színpadon játszott Macskákra rengetegen kíváncsiak voltak: közel tízezren nézték meg, a hideg idő ellenére – hangsúlyozta Cseke Péter színházigazgató. – Érezhető volt, hogy az emberek már várták, és megszerették a KOZSZT-ot, így jövőre is szeretnénk megrendezni.

 

Cseke Pétertől megtudtuk: a találkozó finanszírozására negyven millió Ft támogatást kértek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, de csak hármat kaptak, ezért a költségek nagy részét a Kecskeméti Katona József Színház saját költségvetéséből, valamint az önkormányzat hozzájárulásából állta.

 

Bera Linda, Kecskemét

 

Fotó és forrás: Katona József Színház, Kecskemét

süti beállítások módosítása