Worldmusical, rockopera és operett a Duna Partyn

A magyar soros EU-elnökség hivatalos és ünnepélyes lezárásának méltó helyszíne Budapest szíve, az európai országokat összekötő Duna két partja. Június 24-26. között, több mint tíz helyszínen, közel száz fellépő vár mindenkit a közös ünneplésre a Duna Partyn, melyből a Budapesti Operettszínház művészei is kiveszik a részüket.

Mindenki könnyedén talál kedvére való programot, hiszen a koncertek, a színházi és táncbemutatók, az éjszakára kinyitó múzeumok és templomok, a kézműves foglalkozások, az Olvasóliget, a sárkányhajóverseny és vízi felvonulás garantáltan remek szórakozást és fantasztikus élményeket biztosítanak minden érdeklődőnek a Duna Partyn június 24. és 26. között.

 

szentivanejialomSzentivánéji álom

Komédiás Budapest alcímmel kerül megrendezésre az a programsorozat, amin több fővárosi teátrum is bemutatkozik a Nemzeti Színház előtt, a Bajor Gizi Parkban. 2011. június 25-én délután fél háromkor a Lúdas Matyival a Kolibri nyitja a sort, majd következik a Madách, az Örkény, majd a Báb- és Vígszínház. 18:45 és 19:15 között SZAKCSI-MP SZIÁMI-KERO® nagysikerű worldmusicaljéből, a Szentivánéji álomból ad elő részleteket Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter, Janza Kata, Szerényi László, Szabó Dávid, Peller Anna, Kerényi Miklós Máté, Németh Attila, Csengeri Ottília, Pirgel Dávid és Kovács Szilárd.

Rögtön utánuk, este fél nyolc és nyolc között a Thália Színház és a Budapesti Operettszínház készülő Veled, Uram! című rockopera-premierjéből csendülnek fel részletek. Szörényi Levente Szent István megkoronázásának ezredik évfordulójára írta történelmi operáját, mely a 2012. március 30-ai premierre a komponista az Operettszínház számára készített átdolgozásában születik újjá, Somogyi Szilárd rendezésében. Az összeállításban látható-hallható: Földes Tamás, Geszthy Veronika, Mészáros Árpád Zsolt, Janza Kata, Vágó Bernadett, Szerényi László, Kádár Szabolcs és Angler Balázs.

 

ezhungarikum 

Operett - Ez Hungarikum!

De az operett-rajongók sem fognak nélkülözni, hiszen a Békebeli Budapest programsorozat keretében a Vigadó téren június 25-én 20:30 és 21:30 között az Ez Hungarikum! című gála keretében fiatal és tehetséges művészeink előadásában csendülnek fel a világhírű magyar operett legismertebb és legkedveltebb melódiái. Többek között Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Huszka Jenő szerzeményei szórakoztatják majd a könnyed kikapcsolódásra vágyó publikumot.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása