Mary Poppinst keres a Madách

Hétfőtől válogatást tartanak a Madách Színházban a Mary Poppins című musical főbb szerepeire. A darab próbáit a jövő év februárjában kezdik, a bemutatót május végén tartják - mondta Szirtes Tamás, a színházigazgatója, a darab rendezője.

Azt is elárulta, hogy a Mary Poppins próbáit a jövő év februárjában kezdik, a bemutatót május végén tartják. Szirtes szerint a Mary Poppins az évad nagy musical-bemutatója lesz, amelynek munkafolyamata fontos ponthoz érkezett, hiszen hat főszerepére a meghallgatások hétfőn kezdődnek, itt dől el a darab szereposztása. A meghívásos meghallgatáson több mint 150-en vesznek részt, a magyar zenés színházi szakmából csaknem minden színész.

szirtes

Szólt arról, hogy elsősorban azokat a művészeket hívták meg, akik az elmúlt években már dolgoztak a Madách Színházban, de fenntartják annak a lehetőségét is, hogy új jelölteket ismerjenek meg. A jövő héten Mary Poppins, Bert, Mr. és Mrs. Banks, egy nevelőnő és a titokzatos koldusasszony szerepére tartják a válogatást.

A címszerepre 20-as évei végén, 30-as évei elején járó, varázslatos, elbájoló személyiséget keresnek. Mary Poppins szerepére pályázik Polyák Lilla, Oroszlán Szonja, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit is - ámondta Szirtes Tamás, hozzátéve, hogy a meghallgatást ősszel folytatják, akkor a főszereplő testvérpár, Jane és Michael figurájára válogatják ki a gyerekszereplőket.

oroszlanszonja
A rendező hangsúlyozta: meghallgatást tartani a zenés műfaj nélkülözhetetlen szabálya, de "áldása" is egyben. "Mert hiába volt valaki már jó egyfajta szerepben, ezek a szerepek, bár látszólag hasonlóak, jelentősen különböznek egymástól: zenei igényességben, stílusban, hangfekvésben" - mondta, megjegyezve: a cél az, hogy a néző a legjobbat kapja, és ezt így lehet elérni.

Mint mondta, minden jelentkezőhöz eljuttattak egy olyan összeállítást a dalokból, amely a szerepek nehéz pontjait érinti, és amelyre kíváncsiak a válogatók (a rendező mellett Kocsák Tibor zenei vezető és Tihanyi Ákos koreográfus). A következő két-három hétben, a felvételek értékelése után döntenek a főszereplőkről.

galvolgyi
A jövő évadról szólva Szirtes Tamás elmondta: az első bemutató a nagyszínpadon Gálvölgyi János és Szervét Tibor főszereplésével a Furcsa pár lesz, Márton András rendezésében. A második premiert a stúdiószínpadon tartják novemberben: a Madách Színház musicalpályázatának egyik darabja, Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston József Attiláról szóló zenés játéka érdekes művészi kísérlet lesz. A költő verseire írt, életének bizonyos szakaszát feldolgozó darabot Szente Vajkkal közösen rendezik - tudatta Szirtes Tamás.

Február végén tűzik műsorra László Miklós Illatszertár című darabját Puskás Tamás rendezésében a nagyszínpadon, ezután következik a Mary Poppins május végén - mondta az igazgató, hangsúlyozva, hogy a musicalt a Madách Színház hagyományaihoz híven non-replica változatban, vagyis önálló művészi alkotásként tűzik műsorra, a díszletet Rózsa István, a jelmezeket Rományi Nóra tervezi.

süti beállítások módosítása