Színészosztály Manhattan tetőin ülni

Ahogy azt korábban megírtuk, a kaposvári negyedikes színészosztály New Yorkban lép fel Cseh Tamás emlékestjükkel, majd egy kisebb turnét tesz a “környéken”. Pénteken szerencsésen megérkeztek Amerikába, és rögtön felszöktek a manhattani tetőkre. A Színház.hu végigköveti a kalandot, íme a második rész.

Béli Ádám naplójából:

Megérkeztünk New Yorkba. A repülőutat simán túléltük, “jól landoltunk”. (Keri (alias Keresztény Tamás) azt mondta, hogy ő otthon az Opelt kicsit nehezebben rakja be a garázsba… Pisti (alias Vitányi-Juhász István) szerint jobb az IC, mert azon a laptopot be lehet dugni a konnektorba, és finomabban fékez, mint a ceglédi gyors.) Aztán JFK AIR train, Howard Beach megálló, átszállás a metróra, segítőkész emberek. Pisti kapott egy 5 napig érvényes metroticketet ajándékba, szóval neki nem kellett vennie! Subway…

new_megerkezes

Kárpáti Pál és Formán Bálint

10 saroknyit sétáltunk a Washington Square-től a 73 EAST 3rs street - i szállásunkra. Nagyon jó kis hely, olcsó, de nem szabad behozni húst és tojást, mert krisnás a tulaj. Mellettünk (értsd: közvetlenül mellettünk) található a világ egyik legveszélyesebb motorosbandájának klubja, a Hell’s Angels. Eddig nem nagyon láttuk a srácokat, csak a klub bejárata előtt álló motorokat és a feliratot egy padon, miszerint “nem nagyon” érdemes ráülnie senkinek, csak “authorized Hell’s Angels” tagoknak. Miután bepakoltunk manhattani szobáinkba, a TETŐN! egy rövid randevút adtunk egymásnak.

osztaly

A megbeszélés után egy igazi new yorki hamburgeresnél kötöttünk ki – miközben azt ecseteltük, hogy itt nem érdemes a gasztronómiai élvezetekre költeni. Ezt azzal magyaráztuk, hogy egy ekkora olvasztótégelyben nem léteznek “helyi specialitások”, hiszen rengeteg náció hozza, viszi, árulja csemegéit. Következtetésünket utólag arra fogom, hogy nagyon éhesek voltunk és egyébként is belebotlottunk NYC legjobb hamburgerezőjébe a NYC best Burger-be. (Elfogyott az ő híres 8 unciás hamburgereikből … nem tudom kiszámolni, mennyi, de annyit kísértünk le egy-egy Budweiserrel.)

new_vancsagabor

Váncsa Gábor

Ezután Puma (Lábodi ádám) és a Váncsa (Gábor) vett magának kalapot, majd elmentünk egy kocsmába, ahol kancsóba csapolták a sört. Mindenkinek megnézték a személyiét. Kedvesnek tűntek az arcok, tobzódtak a gyönyörű, szingli lányok a fiúk nagy örömére. Kiderült, hogy itt aktívan kocsmasportolnak az emberek. Mi is beneveztünk egy menetre, kikaptunk, de jó volt. A játék (bocsánat, sport) lényege, hogy mindenképpen iszik mindkét versenyző fél... Adott az asztal, két végén szabályos alakzatban felállítod, és félig megtöltöd sorrel a poharakat. Ezekbe megpróbálsz belepattintani, beledobni egy-egy pingpong labdát. Ha pattintod, akkor leüthetik. Viszont, ha bemegy, a párbaj összes résztvevője iszik.

new_keresztenytamas

Keresztény Tamás

Hazafelé menet, a sarki vegyesben néhány Budlightot (“the best selling light beer”, “the sure sign of a good time”) szereztünk be, papírzacskóban vittük. Ismét a tetőn találtuk magunkat. Nem volt világítás, de ahogy elnéztem, New York fényeinél soha sincs igazi éjszaka. Hajnalban (amikor otthon, azaz magyarban a reggeli készülődést élték) még nézegettük a laptopunkon, kis Cseh Tamás koncertünk Bárka Színházi felvételét. Tervezgettünk, és átadtuk magunkat egy nagyon nagy pihenetető alvásnak.

newyork1

Most pedig, lenn üldögélünk az étkezőben, ami nagyon pici, nagyon otthonos. (Porogi Ádám szomorú mert meghalt Peter Falk.) Itt egy olasz család, ott egy német diák, amott pedig egy portugál nő ... és banán is van, meg magok, meg cereals, meg tej... És indulunk a városba!

Szerkesztői megjegyzés: Tegnap este került sor a Mohácsi osztály első fellépésére, amelyről hamarosan tudósítunk.

Kapcsolódó anyag:

Színészosztály menni Amerika

süti beállítások módosítása