A Globe-ból is jönnek Gyulára

2011 július 7-én kezdődik a VII. Shakespeare Fesztivál, így július 17-ig, ismét Gyulára költözik a színházi világ. Hetedhét országból hét színházi előadás érkezik, és a londoni Globe zenészeinek koncertje lesz a ráadás. Idén Budapest, Sepsiszentgyörgy, Szöul, Tbiliszi, és Vilniusz színházai kaptak meghívást, és szinte minden produkcióban nagy szerep jut a zenének és a táncnak is.

Vr-1190-resizedA VII. Shakespeare Fesztivál egyik kiemelt programja Troius és Cressida c. premier, melyet a rendező-koreográfus Horváth Csaba jegyez.  Miranda címmel pedig világremiert is láthatnak, William Shakespeare A vihar című műve nyomán - Oskaras Korsunovas OKT/Vilnius városi színház (Litvánia) előadásában.

 

Idén a alábbi fesztiváldíjas vendégjátékok kaptak meghívást Gyulára: Vízkereszt, vagy amit akartok - Robert Sturua Rustaveli Nemzeti Színház (Grúzia), Korijolánusz - HOPPart Társulat (Budapest), Szentivánéji álom - Yohangza Theatre Company (Dél-Korea), A velencei kalmár - Bocsárdi László, Tamási Áron Színház (Sepsiszentgyörgy) Dürrenmatt: János Király Shakespeare után - Bagossy László: Örkény Színház (Budapest).

 

A londoni Shakespeare's Globe Theatre zenészei kocsmadalokkal érkeznek, Lantos Zoltán jazzbe oltja Shakespeare szonettjeit, és újra látható a FRINGE - díjas Rómeó és Júlia.

 

A kísérő programként az érdeklődők megtekinthetik minden darab filmváltozatát  a Kamarateremben, délutánonként Nagy András drámaíró társaságában pedig lehetőség nyílik megvittani az előző nap élményeit. Az idén újdonságot kínálnak a gyerekeknek (és felnőtteknek): Shakespeare meséket az első három napon a Vár mellett, és ugyanott utcaszínházra, illetve borfesztiválra is sor kerül. Emellett, mind a 10 napon keresztül  korabeli konyhai remekeket lehet kóstolni mai szakácsoktól a Patriótában és a Corvin Hotelben.

shakespearefeszt_plakat_2011

Program

2011. július 7. /csütörtök/ - 2011. július 9. /szombat/     20:30           
Troilus és Cressida - a Gyulai Várszínház bemutatója - Várszínpad

2011. július 11. /hétfő/     20:30           
A velencei kalmár - a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vendégjátéka - Várszínpad

2011. július 14. /csütörtök/     20:30           
Szentivánéji álom - a dél-koreai Yohangza Theatre Company fesztiváldíjas előadása - Várszínpad

2011. július 15. /péntek/     11:00           
Shakespeare és a multikulturalitás konferencia - Mogyoróssy könyvtár - Belépés díjtalan

2011. július 15. /péntek/     20:30           
Vízkereszt, vagy amit akartok- a grúz Rustavelli Nemzeti Színház fesztiváldíjas előadása - Erkel Művelődési Központ

2011. július 16. /szombat/                 
Szerecsendió és gyömbér - Shakespeare-kori kocsmadalok és sikamlós balladák - Kohán Képtár - 18.00 óra: Musicians Of The Globe (GB) koncertje

2011. július 17. /vasárnap/                 
Jazzonet - Shakespeare szonettek és a Jazz - Vár mellett, 18.00 óra - Lantos Zoltán és a Mirrorworld együttes koncertje Közreműködik: Tompos Kátya

2011. július 17. /vasárnap/     20:30           
A vihar - világpremier Az OKT/Vilnius City Theatre (Litvánia) előadás - Erkel Művelődési Központ

 

t-resized

 

JEGyVÁSÁRLÁS>>>

 

JÁTÉK

Nyerjen páros belépőt a gyulai, VII. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál első bemutatójára!

 

 

Fotó és forrás: Gyulai Várszínház

süti beállítások módosítása