A Szegedi Kortárs Balett a szófiai operában

Unisono - IX. szimfónia címmel kedden a Szegedi Kortárs Balett tizenhárom táncosának előadását láthatja a közönség Beethoven IX. szimfóniájára a Szófiai Operaházban; ez lesz Bulgáriában a magyar EU-s elnökség záróprogramja.

Az operaházi programot a Szófiai Magyar Intézet a magyar nagykövetséggel közösen szervezte, az eseményen Láng Judit nagykövet mond köszöntőt - mondta Doncsev Toso, a Szófiai Magyar Intézet igazgatója. A rendezvény kapcsolódik a Balassi Intézet által kezdeményezett Duna Mozaik című sorozathoz, amelyben Bulgária mellett Románia is részt vesz.

doncsevDoncsev Toso

"Talán soha nem volt ennyire fontos Beethoven és Schiller közös üzenete, mint ma. Az országhatárokon átívelő, vallások felett álló, a kulturális különbségeket áthidaló, egyetemes, közös szellemiség megtalálásának vágya időszerűbb, mint valaha" - írta Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett vezetője, az előadás koreográfusa a meghívóban az Unisono - IX. szimfónia című kortárs táncjáték elé. A szófiai előadásra a belépés ingyenes.
Doncsev Toso beszámolt arról is, hogy szerdán a szófiai Városi Könyvtár aulájában fotókiállítás nyílik a 2010/2011-es spanyol-belga-magyar EU-elnökségi trojka legérdekesebb pillanatairól. Országonként 25 kép mutatja be a soros elnökséghez kapcsolódó politikai eseményeket, valamint az országot bemutató jellemző fotókat, a kulturális rendezvényeket megörökítő képeket. A július 15-ig látható tárlatot a három ország nagykövete közösen nyitja meg.

süti beállítások módosítása