Ahol minden mese - Györkőc Fesztivál

2011-ben Győr már negyedik alkalommal hívja az ország összes Gyuriját, Zsófiját, Petijét, Zsuzsiját... azaz minden gyerkőcöt a IV. Győrkőcfesztiválra a négy folyó városába. A belépő egy mosoly, amit fotón kell a gyermekeknek magukkal vinni, a programok amúgy ingyenesek. Sőt, a fesztivál karszalagját viselő gyerkőcöknek számos étteremben és szálláshelyen is ingyenes kiszolgálás, szállás dukál.

gyorkoc_mosoly

10 helyszínen 1000 program várja a gyerekeket Győrben július 1-3. között, mikor a város játszótérré változik, zsebpénzre nem lesz szükség, mert a belépés ingyenes. Pontosabban: a Győrkőcfesztiválra a BELÉPŐ csupán EGY kincset érő MOSOLY, amit minden győrkőcnek magával kell hoznia az arcán, és egy portréfotón! A mosolyért cserébe karszalag jár, mellyel a Győrkőcfesztivál minden programja ingyenes!

 

Győrkőcfesztivál aVASKAKAS BÁBSZÍNHÁZ rendezésében
2011. július 1-3.
Hagyományos, mosolygós gyerekfesztivál a négy folyó városában
Belépődíj: egy mosoly

 

vaskakas_logo

 

Ízelítő a programból

 

Július 1-jén, pénteken este, a IV. Győrköcfesztivál megnyitóján - mielőtt Borkai Zsolt polgármester átadná a város kulcsát a gyerkőcöknek -, Farkasházi Réka és a Boribon koncertezik, majd a város birtokbavételét fényfestéssel, tűzijátékkal, Guiness-rekord kísérlettel ünneplik a gyerekek.

 

Szombaton és vasárnap egész álló nap áll majd a bál: játék, muzsika, tánc, hejehujahaj.

A IV. Győrkőcfesztivál ideje alatt a győri Bécsi kapu térből igazi Mesevárost varázsolnak a szervezők, ahol a mesehősöket a Színművészeti Egyetem hallgatói jelenítik meg. A mesevároshoz pedig dukál a mesecukrászda, a mesekaszinó, a meseautók, a meseerdő, a meseautomata, és nem hiányozhat a felhővadászat, a minicirkusz, a mesefal pingálás sem.

Ellátogat a mesevárosba a nyári Mikulás, a Kukucska Színház, a Bollár Kótyag, a Tintaló Társulás, a Bóbita Bábszínház, a Hepp Trupp, és a Kabóca Bábszínház is.
A Furfangosok földjén a Vároldalban a játékos tudományoké a főszerep, a MOBILIS Interaktív Kiállítási Központban látványos kísérletek zajlanak majd, ahol mindenki kipróbálhatja magát, és gyönyörködhet az Óriáscsodákban: tűzoltó autó, gólérzékelő kapu, vízágyús célba lövés, szárazjeges rakéta.


Még több információ az egyik főszervezővel, Tengely Gáborral készült interjúkban

Fotó és forrás: Vaskakas Bábszínház

süti beállítások módosítása