Akváriummá változott a győri színpad

Rendhagyó próba miatt különleges védőburkolattal látták el a Győri Nemzeti Színház nézőterét, színpadát és zsinórpadlását a technikai munkatársak. Csütörtökön a nézőtér egy gigantikus akváriumhoz hasonlított. Lapszemle.

Az ötévente előforduló, rendhagyó próba miatt a Győri Nemzeti Színház nézőtere akváriummá változott  a kötelező tűzvédelmi gyakorlat – a "zápor" próba – miatt, amely során több száz köbméter vízzel árasztják el a nézőteret és a színpadot is – tudósított a Kisalföld.

 

nejlon1

A lap munkatársai meglesték az előkészületeket, amelyeket elengedhetetlennek találtak, ugyanis információik szerint a belső térre zúduló víztömeg különben csak évek alatt párologna el a helyszínről.

 

“Nagy munkát folytattak technikai munkatársaink, akik azért fáradoztak, hogy megvédjék a víztől drága műszaki felszereléseinket, bútorainkat, a színházi függönyt és a zsinórpadlást. A függöny helyett most vastag nejlon leplek lógnak, mindent, amit lehetett bevontak fóliával, illetve becsomagolták az elektromos vezetékeket is. Erre azért van szükség, mert a bezúduló víztömeg teljesen ellepi majd a teret, amely leginkább egy gigantikus akváriumhoz hasonlít majd” – tájékoztatta a kisalfold.hu-t a színház kommunikációs referense, aki hozzátette, hogy szerencsére eddig nem igazán volt szükség tűzoltásra a győri teátrumban, azonban biztonsági szempontból elengedhetetlen, hogy felkészüljenek bármilyen lehetőségre.

süti beállítások módosítása