Lesz színház a Volton!

A VOLT Fesztivál kapui kedden este 6-kor nyíltak meg. Az Ismerkedési Esten a Budapest Bár és a Magna cum Laude lépett színpadra, de a Kispál és a Borz búcsúkoncertjéről készült filmet is levetítették. Sok érdekesség derül ki a világsztárok által a szervezőknek elküldött igénylistákból. Gondoltuk volna, hogy a környezettudatosság ma már a zenészek között is általános tulajdonság? És azt, hogy szelektíven gyűjtik a szemetet és kerülik az eldobható poharakat, étkészleteket? Ki gondolná, hogy a zenészek között az idei év slágere egy meglehetősen borsos árú tequila, amelynek palackja több, mint 20.000 Ft? Egyértelműen divathullámról lehet szó, hiszen az elmúlt években senki sem kért ilyen italt, idén pedig 4 fellépő is ragaszkodik hozzá... A Volt Fesztiválon a zenei programok mellett  7 izgalmas színházi előadás is lesz, mert 2011. június 29. és július 2. között naponta fellép a TÁP Színház!

Színházi programok a VOLT Fesztiválon


2011. június 29. szerda

13:00    TÁP Varieté, Performance és Színház

2011. június 30. csütörtök
12:00    Para-frázis
13:00    TÁP Varieté, Performance és Színház


2011. július 1. péntek
12:00    Paravarieté - avagy 1017 egymást kioltó drámai mozzanat - a Szikra cool*tour*house (Budapest) vendégjátéka
13:00    TÁP Varieté, Performance és Színház

2011. július 2. szombat
12:00    Fixa Idea - Kultopshow - a Természetes Vészek Kollektíva (Budapest) vendégjátéka
13:00    TÁP Varieté, Performance és Színház

9269046

Teltház a soproni szállodákban
Kedden indult el elsőként az a különvonat, amely vasárnapig napi rendszerességgel szállítja Sopronba a VOLT Fesztivál vendégeit. A VOLT történetében korábban soha nem fordult elő, hogy a kapunyitás előtt napokkal már egyetlen szabad szálláshelyet sem lehet találni a Hűség Városában, ezért a szervezők a szomszédos osztrák hoteleket kezdték el feltölteni.

Nem véletlen a VOLT iránti felfokozott érdeklődés: vidéki fesztivál Magyarországon még soha nem mutatott fel az ideihez hasonló sztárkínálatot. Minden bizonnyal ennek, és a VOLT közel két évtizedes tradíciójának köszönhető, hogy egy év alatt 30%-kal nőtt azok száma, akik bérlettel vesznek részt a négy és félnapos eseményen. A nyitónapon 27 EU-tagállamból több száz fesztiválozó érkezik Sopronba. Ők országukat képviselve zenei produkciókat mutatnak be az Európa Színpadon, és a fesztiválozókkal együtt a helyi Európa Kempingben szállnak meg.- tudtuk meg Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől, a fesztivél szervezőitől.

 

volt_0531_helyitema_257

Európába jöttünk

 
Az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulijaként ezúttal a Fesztivál is Európa színeibe öltözik. Az Európa Kemping minden bizonnyal a legszínesebb ”fesztivál a fesztiválban” . A szervezők 27 tagállamból több száz fesztiválozót hívtak meg Sopronba, a 18-25 év közötti fiatalok öt napon át a kemping területén laknak majd, őket magyar fiatalokból verbuválódott mentorok kalauzolják Sopronban és környékén, valamint a fesztiválon. A kivétel nélkül amatőr zenészekből álló meghívottak arra vállalkoztak, hogy az Európa Színpadon mutatnak majd be az országukra jellemző zenei produkciókat, a VOLT utolsó napjára pedig egy közös gálaműsort állítanak össze.

Az egyhetes építkezés során és a fesztivál ideje alatt több ezren dolgoznak a Fesztiválon, és már száznál is több kamion fordult meg a soproni Lővérekben. Szervezők nemcsak gigantikus színpadokat, de igazán impozáns bárokat, éttermeket, kávézókat is felépítenek a fesztivál idejére. A nagyszínpadok közt a legnagyobb a Telekom Nagyszínpad, mely egy 600 m2-es, 100 tonna súlyú építmény. A hozzávalókat 6 kamion szállította a helyszínre és 5 nap alatt épült fel. A látványt immár mindkét oldalon kivetítő teszi teljessé és 80 intelligens és további 80 egyéb lámpa szolgáltatja a fényhatásokat. A színpadok környékén óriási kivetítők mellett a főbejáratnál is speciális LED-kapu fogadja az érkezőket, közel 600 m2-nyi kivetítéstechnika áll a fesztiválozók rendelkezésére.

A VOLT a programknálat mellett nagy gondot fordít a gasztronómiai kultúrára is. Felvonul itt az európai konyhák színe-java, a Magyar Konyhát sztárséfek bogrács-költeményei, a minőségi borokat pedig a Poncichter Negyedben felvonuló soproni és környékbeli borászok képviselik.

Sztárok, igények, szokások

 
Sok érdekesség derül ki a világsztárok által a szervezőknek elküldött ún. riderekből, igénylistákból. A környezettudatosság ma már a zenészek között egy általános tulajdonság. Szelektíven gyűjtik a szemetet és kerülik az eldobható poharakat, étkészleteket. Persze üvegpohárból sem isznak bármit: az idei év slágere egy meglehetősen borsos árú tequila, amelynek palackja több, mint 20.000 Ft. Egyértelműen divathullámról lehet szó, hiszen az elmúlt években senki sem kért ilyen italt, idén pedig 4 fellépő is ragaszkodik hozzá. A törölköző a legnagyobb fogyóeszköz a zenekarok között. Van, hogy 50-60 darabot kérnek, amelynek egy jó része a turnébuszban landol, hiszen sokszor napokat is töltenek ott a következő fellépésig. A nagy csapatok semmit nem bíznak a véletlenre: bevett szokás, hogy több kamionnyi hang- és fénytechnikával érkeznek, vagy éppen előírják ezek beszerzését. Az idei év egyik meglepetése Paul Kalkbrenner, aki nem egy szimpla DJ-szettel érkezik a fesztiválra. Egy teljes napig épül majd a kivetítő-rendszer amelyet külön kamion szállít Sopronba. Ha már járműveknél tartunk, azt is megtudtuk, hogy két csapat is magánrepülővel érkezik Bécsbe, viszont vannak olyanok is, akik fél napot utaznak kisbusszal, hogy színpadra lépjenek a VOLT-on. Óriási meglepetésparty is készül, hiszen DUB FX itt ünnepli születésnapját, amelyre Londonból Sopronba érkező barátai már nagyon készülnek ezt kéretik titokban tartani!

Csillagok városa


A legnagyobb sztárok ezúttal is nyomot hagynak Sopronban. EfZámbó István képzőművész több, speciális köztéri széket készített el, melyeket jelképesen a VOLT fellépőinek ajándékoznak a szervezők. A tervek szerint ezek a kultikus tárgyak Sopron utcáit díszitiik majd a jövőben.

Forrás: VOLT Fesztivál

süti beállítások módosítása