Ruins True avagy magyarok az Avignoni Színházi Fesztiválon

Július 7-27 között a kolozsvári magyar színház és a San Diego-i Sushi Center for the Urban Arts Ruins True című közös produkciója vesz részt az Avignoni Színházi Fesztivál 65-ik kiadásának „off” programjában. A Tompa Gábor rendezte mozgásszínházi produkciót 19 alkalommal, a fesztivál teljes ideje alatt játsszák a San Diego-i mozgásművészek.

A Samuel Beckett írásai ihlette előadást, melynek alkotói Liam ClancyMary ReichYolande SnaithShahrokh Yadegari és Tompa Gábor, az avignoni Théâtre des Halles színházban lesz megtekinthető. Szereplők: Liam ClancyMary ReichYolande Snaith, valamint a kisfiú szerepében Dimény Kristóf.

ruins

Az Avignoni Színházi Fesztivál a világ egyik legjelentősebb európai színházi seregszemléje, amely a nemzetközi szakma képviselőit, előadóit, rendezőit vonultatja fel. Az eseményről több mint 500 újságíró tudósít. A fesztivál keretében több mint 1200 előadás lesz látható változatos helyszíneken, az 50 férőhelyes kis kápolnáktól a 2000 hellyel rendelkező, egykori Pápai Palota udvaráig.

 

Théâtre des Halles-t Alain Timar, a francia színházművészet egyik legismertebb alakja alapította 1983-ban. Timar jelenleg is a színház igazgatója, emellett rendező, díszlettervező és képzőművész. Az elmúlt 34 évben 47 színházi előadást rendezett Franciaországban és külföldön, és számtalan kiállítása volt Franciaország (Avignon, Párizs) valamint Belgium rangos galériáiban.

 

Ruins True (francia címén: Ruines vrai refuge) című előadást a Théâtre des Halles Chapitre termében július 8 és 29 között (júl. 17-e kivételével), minden este fél 8-tól láthatja a közönség.

süti beállítások módosítása