Stohl: lehajtom a fejemet

A színész-műsorvezető szerint már megbűnhődött a tetteiért, de jól tudja, az emberek csak akkor lennének elégedettek, ha börtönbe vonulna. Két bemutatóval és hét továbbjátszott szereppel lép színpadra ősztől – ha szabadlábon lesz. Kollégái a bíróságnak petíciót is írtak, melyben azt kérik, hogy a színészt büntessék meg az elkövetett hibájáért, de ne kapjon súlyosabb büntetést, mint bárki más, aki ilyen jellegű bűncselekményt követ el.

 

A tavaly májusban drog és alkohol hatása alatt súlyos közúti balesetet okozó Stohl András a Nők Lapja Café-nak adott interjújában továbbra is kitart korábban hangoztatott véleménye mellett, miszerint ő már több mint egy éve bűnhődik a tetteiért, és tudja, hogy hatalmasat hibázott. Elismeri, fél attól, hogy a szeptemberre halasztott tárgyalásán letöltendő börtönbüntetéssel fogják sújtani, de nem maga miatt, hanem családjáért aggódik. Attól tart, szerettei soha nem fogják tudni feldolgozni, hogy a rácsok mögött kell látniuk. Ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy a közvélemény előtt csak akkor moshatja tisztára a nevét, ha leüli a büntetését.

stohl_vadaszStohl András és Tompos Kátya a Vadászjelenetek Alsóbajorországban című előadásban

A színész, akit első fokon két év és négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek, azt mondja, lehajtott fejjel közlekedik az utcán, nem tud az emberek szemébe nézni, egyszerűen nem megy neki. Attól a pillanattól kezdve, hogy beültem abba az autóba és megtörtént a baleset, bűnhődöm. Megbántam, amit tettem, és lehajtom a fejemet, ha bemegyek valahova, ahol emberek vannak. Nem tudok a szemükbe nézni. Nem megy. (…) El akarom mondani a fiataloknak, hogy soha, de soha ne kövessék el azt a hibát, amit én. Próbálok jót tenni, törleszteni, adni. Ha csak egy gyereket le tudtam beszélni arról, hogy drogot fogyasszon, az nekem már megérte” – nyilatkozta a színész.

 

Nem akar magyarázkodni, helyette inkább imádkozni kezdett: „Kitaláltam egy speciális szöveget, és azt mondom el. Fohászkodom, nem magamért, hanem barátaimért, szeretteimért. Tudom, hogy az emberek már nem hisznek nekem, és talán odafent az őrangyalom sem, de megfogadtam, hogy többé ilyet nem teszek” – mondta Stohl András.

 

Interjú Stohl Andrással:

Az egész elkezd izzani

süti beállítások módosítása