Don Giovanni sok tűzijátékkal a kőbányában

A tavalyi Varázsfuvolánál fényhatásokban és tűzijátékban az idei Don Giovanni produkció sem lesz szegényebb az ausztriai St. Margarethen (Szentmargitbánya) kőfejtőjében. A premiert július 19-én tartják, a sorozat augusztus 28-ig tart, Bécsből különjárat megy a kőfejtőhöz.

A fesztivál újdonsága, hogy használatba veszik a bánya déli részén lévő Ruffinibühnét, amelyet korábban az itt hagyományos passiójátékok miatt nem vehettek igénybe. 

tilo

Thilo Reinhardt rendező, a neves német színházi mester, Götz Friedrich tanítványa fényűző, hihetetlenül izgalmas és moziszerű előadást képzel el. A fesztivál honlapján 3D-ben látható a színpadkép, amely egy rideg metropoliszt ábrázol, ebben "vadászik" a nőkre Don Giovanni. Végül azonban ő lesz az áldozat, mert nem akar a civilizáció, a város szabályaihoz alkalmazkodni. 

0a1_don
Huszonegy előadást terveznek augusztus 28-ig. A már elindított elővételben 40 ezer jegy elkelt az eladható 46 ezer belépőből. A nézőteret megnövelték, esténként 1500 helyett csaknem 2200-an foglalhatnak helyet a tribünökön. A színpadot a Rómából Stájerországon át az Esterházy-birtokra költözött Romulo Ruffiniről nevezték el, aki az 1800-as évek második felében bányaigazgatóként dolgozott St. Margarethenben.

süti beállítások módosítása