Harangozó műtéte miatt késik a Zorba

A koreográfus Harangozó Gyula megbetegedése miatt elmarad a Győri Balett Zorba bemutatója ősszel, premier nélkül azonban nem marad a társulat és a közönség a következő évad elején.

Kiss János balettigazgató a hétfői évadzáró társulati ülésen elmondta: a Zorba bemutatásáról nem mondtak le, a táncjáték premierjét egy évvel későbbre tették át.

Kiss János a napokban értesült arról, hogy Harangozó Gyulát Bécsben meg kell műteni, emiatt több hét esik ki a próbaidőszakból. Az együttes vezetője ezért mondta le az október 8-iki Zorba premiert, amelyre már nagyban zajlottak az előkészületek, a próbák megkezdődtek, a díszlet 30 százaléka, a férfi jelmezek nagyobb része szintén elkészült.

harangozo
Október 8-án mégis lesz premier - közölte a balettigazgató, ám hogy mit visz színre a társulat, arról a döntést néhány napon belül hozza meg az együttes vezetője.
A most befejeződő szezont értékelve Kiss János  úgy vélekedett: az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb évadját hagyják maguk mögött. Csaknem nyolcvan előadást tartottak Egertől Keszthelyig, Békéscsabától Budapestig. Külföldön, például Németországban és Szlovákiában tizenkilenc fellépésük volt. A sikeres veszprémi bemutatkozásnak a jövő évadban folytatása lesz: a Győri Balett produkcióit a veszprémi színház "beteszi" a bérletes előadások sorába, így tizenkét alkalommal láthatja az együttest a veszprémi közönség.
Az évadzáró társulati ülésen Fűr Ferenc világosító örökös tag kitüntetés kapott. Az együttes iránti hűségéért díjat kapott a 25 éve a Győri Balettnél táncoló Müller Ervin Harangozó-díjas táncművész, a 20 éve táncoló Ströck Barbara táncművész és Krokker András világosító, aki 15 éve tevékenykedik a Győri Balettnél. Tíz évnyi művészi munkásságáért kitüntetést vett át Varga Ágnes, Hardi Beatrix és Sebestyén Bálint táncművész. Pöntör Bernadett asszisztensnek ugyancsak tízéves tevékenységét részesítette jutalomban Kiss János igazgató.

süti beállítások módosítása