Új darabokkal bővült a nyíregyházi színház következő évada

A webáruház című ifjúsági darabbal, valamint három bábelőadással bővült a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház következő, 2011/2012-es évadának kínálata.

A bábelőadások között Violet Philpot Kalóz-kalandját, Jevgenyij Svarc Hókirálynőjét és Mosonyi Alíz Szekrénymesék című darabját állítja színpadra a nyíregyházi társulat - közölte Kojsza Linda színházi sajtóreferens. 

Az elsősorban 12-15 éveseknek ajánlott ifjúsági drámát, A webáruházat Bodolay Géza rendezésében láthatja a közönség. Németh Ákos alkotása két lány fiktív történetén keresztül mutatja be a fiatalkori gyógyszerezés és drogozás témáját.

nyiregyhaza
A Móricz Zsigmond Színház következő évadában különös hangsúlyt kap az önálló nyíregyházi színtársulat létrejöttének harmincadik évfordulója, amelyet Antal Balázs és Onder Csaba Szindbád nyomoz Tirpákiában című zenés bűnügyi komédiájával ünnepel a teátrum. A repertoárban emellett helyet kap operajáték formájában Mozart Varázsfuvolája, Carlo Goldoni A hazug című vígjátéka, Sütő András A szuzai menyegző című darabja, Szophoklész tragédiája, az Antigoné, valamint Örkény István Kulcskeresők című komédiája.
A közönség Tasnádi István Kokainfutárát és Arthur Miller klasszikusát, Az ügynök halálát is megtekintheti a 2011/2012-es évadban, a gyerekeket pedig két zenés mesejátékkal, Paul Maar Hoppládájával és Benedek Elek Magyar népmeséivel is várják. Az erre az évadra bérletet váltók egy szelvény segítségével nyereményjátékon vehetnek részt; a szerencsések visszakaphatják színházbérletük árát, különböző kedvezményekben részesülhetnek vagy jegyeket nyerhetnek a Vidor Fesztiválra.

süti beállítások módosítása