Dramaturgképzés indul Marosvásárhelyen

Idén is indul dramaturg-képzés a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. Az alábbi cikkben rövid ismertetőt közlünk a szakról  a magyarországi érdeklődők számára.

A marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen Teatrológia/Színháztudományi szak néven ismert ez a képzés, amelynek céljai gyakorlatiak is, elméletiek is. Nemcsak gyakorló dramaturgokat, hanem színházi kritikusokat, művészeti és irodalmi titkárokat, szakmai referenseket, színháztudományi szakembereket képeznek ebben az oktatási formában. A diákok a szakismereteken kívül kommunikációs és média-ismereteket is szereznek, sok gyakorlattal egybekötve.

 

szinmuveszeti-egyetem

 

A felvételire 2011. július 20-23. közötti időszakban kerül sor.

 

És amit Marosvásárhelyről tudni kell?

A város Románia közepén fekszik, Budapestről repülővel, vonattal és autóbusszal egyaránt megközelíthető. Marosvásárhely több egyetem otthona, gazdag a kulturális élet. Színházak, bábszínház, filharmónia, mozi, hivatásos néptáncegyüttes működik, itt rendezik meg évente a Félsziget Fesztivált és az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált is. A Művészeti Egyetem több, jól felszerelt épületben (könyvtár, gyakorlószínpad, színészosztályok, multimedia labor) fejti ki tevékenységét, saját kollégiummal rendelkezik.

 

marosvasarhely__690866_91186

 

Bővebb információ: a www.szini.ro honlapon a Felvételi menüpont Teatrológia/Színháztudományi szaknál található.

 

Fotó és forrás: Marosvásárhelyi Egyetem

süti beállítások módosítása