Kutyaszorítóbban Zsámbékon

Tíz színész egy füstös kocsmában azon morfondírozik, hogy hogyan tovább. Nincs tovább. De van tovább. Nincs tovább. Miért nincs? Mert nincs pénz. Az nem kell. De kell. Akkor szerzünk. De hogy? Majd lesz. Nem lesz. Akkor kirabolunk valakit. Kit? Akinek van. Hogy? Kitaláljuk. Azután? Ha túléltük, akkor utána jobb lesz. Ha nem, akkor itt a vége.

olvasoproba

A próbán, fent: Radnai Márk, lent: Borbély Alexandra, Pálos Hanna

A Kutyaszorítóban hat fiatal budapesti srác története, akik nem ismerik egymást. Azt tervezik, hogy Andy Vajna születésnapi partyján kirabolják a producer házát, , és a filmtámogatási pénzzel elmenekülve új életet kezdenek egy másik országban. Az akciót az egyik fiú apja szervezi, aki álneveket ad a fiúknak: Fehér, Kék, Szőke, Narancs, Rózsaszín. A tervek szerint a rablás után egyenesen Zsámbékra hajtanak, hogy egy raktárban szétosszák a pénzt.

 

apro

 

Az akcióvérfürdőbe torkollik: az egyik fiú nem tud uralkodni magán és lövöldözni kezd. A rendőrség rajtuk üt a helyszínen. Mindegyikük különböző utakon menekül a házból, nem tudnak egymásról semmit. A megbeszélt búvóhelyen, a raktárban kétségbeesetten igyekeznek rekonstruálni a házban történt eseményeket. Mindenki bizalmatlanná válik, vádaskodik, és félti a saját életét. Senki nem hisz senkinek, miközben nem mernek sem kimozdulni a raktárból, sem odabent maradni. Kutyaszorítóban vannak, amikor is rádöbbennek, hogy van egy besúgó közöttük.

 

„Quentin Tarantino azonos című filmjének színpadi átiratát a színészekkel közösen dolgoztuk át. A realitás, a mesevilágés az abszurd találkozik egy történetben. Tarantino ma már klasszikusnak számító kultuszfilmjét úgy dolgoztuk át, hogy az minden humorát és eleganciáját megőrizve egy új megvilágításban, komplexebb formában kerüljön színpadra. Az átdolgozott anyagban olyan jelenetek is megelevenednek, amelyek a filmtől elrugaszkodva, magyarországi viszonyokban mutatják be a szereplőket, akik a bizalmatlanság, a hitetlenség és a tehetetlenség mintái. Frusztrált fiatalok, akik egész életükben nem akartak mást, mint jól élni" - mondta a darab kapcsán Radnai Márk, rendező, a Színművészeti Egyetem rendezőszakos hallgatója.

  

Szereplők: Kovács Ádám, Klem Viktor, Rusznák András, Simon Zoltán e.h., Kovács Gergely e.h., Borbély Alexandra e.h., Rada Bálint e.h., Fehér Benő e.h., Király Dániel e.h., Pálos Hanna e.h.

Látvány: Cseh Renátó e.h.

 

Bemutató:

Zsámbéki Színházi Bázis

augusztus 18., csütörtök 21:00

augusztus 19, 20, 10 21:00

 

Támogatók: Színház- és Filmművészeti Egyetem, NKA, Zsámbéki Színházi Bázis, SÍN Műhely, MU Színház, Szputnyik Hajózási Társaság

süti beállítások módosítása