Milyen lesz a szegedi Víg özvegy?

Igazi közönségkedvencekkel, monumentális díszletek között állítja színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékok idei második produkciójaként Lehár Ferenc legnépszerűbb operettjét, A víg özvegyet Kozma Péter rendező. Összeállításunkban nyomon követhetik az előadás születését az olvasópróbától a statisztaválogatásig. Aki biztosra szeretne menni, cikkünk alján még megválthatja jegyét az előadásra. Aki pedig a szerencsére bízza, hogy látja-e az előadást, részt vehet a nyereményjátékunkban.

Kozma Péter, a San Diegóban élő művész a darab csütörtöki közönségtalálkozóján elárulta, hogy a szabadtéri játékok hangulata már gyermekkorában megfertőzte, amikor több nyarat is a Tisza-parti városban töltött. Az elmúlt tizenöt esztendőben csak operát rendezett, így különleges kihívás számára Lehár nagyoperettjének színpadra állítása.

 

               Videó: Szereplőválogatás Kozma Péterrel

 

A rendező szerint a két műfaj között komoly különbségek vannak, a táncos jelenetek és a prózai részek a megszokottól eltérő megoldásokat igényelnek az operához szokott művészektől. Ugyanakkor az emberi kapcsolatok változását követő darab cselekménye nem sokban különbözik egy operáétól. A darab történetének alapját a gazdasági krízis adja: egy elképzelt dél-kelet európai országnak, Pontevedronak az államcsőd elkerülése érdekében szüksége van a dúsgazdag özvegy, Hanna vagyonára. 

vigozvegy5Táncpróbán Szacsvay László és Haumann Péter

 

Az olvasópróbán készített videóból Herczenik Annától azt is megtudhatják, mi az "ülőpróba". Molnár Piroska és Bajor Imre is megosztja velünk, hogy a próbafolyamat melyik szakaszát kedveli. 

 

                 Videó: olvasópróba


A nagyoperett címszerepét Herczenik Anna játssza. Az operaénekesnek - mint mondta - a legnehezebb feladatot a prózai részek hangjának megtalálása jelentette. Az "összművészeti" produkció izgalmas, új feladatot jelent számára, annak ellenére is, hogy két esztendeje Kaposvárott már alakította Hannát.
A bonviván Danilo szerepében Kálmán Pétert láthatja a közönség a július 15-i premieren és az azt követő három előadáson. A húsz éve csak operaszerepeket éneklő művész elárulta: élvezi a feladatot, különösen a csaknem három hete tartó próbák sorát, melyeken Bajor Imre és Haumann Péter tökélyre fejlesztenek egy-egy poént.

 

vig_ozvegy4Herczenik Anna és Bajor Imre

 

A Fogadalmi templom előtt már szinte kész a Jászai Mari-díjas Zeke Edit tervezte díszlet, melynek központi eleme az oldalára dőlt Eiffel-torony, amely legmagasabb pontja így is 12 méter magas.

vig_ozvegyCsákányi Eszter és Haumann Péter az olvasópróbán

 

Már javában próbálják a sztárok – többek között Haumann Péter, Bajor Imre, Molnár Piroska, Hernádi Judit, Csákányi Eszter –  A víg özvegyet. Az alábbi videóban bepillanthatnak a kulissszák mögé

 

                      

 Videó: a próbák vidám percei

 

Előadások: Dóm tér

2011. július 15., 16. (esőnap július 17.) és

július 22., 23. (esőnap: július 24.)

 

JÁTÉK

Nyerjen páros jegyet a Szegedi Szabadtéri Játékokra!
Egy szerencsés ott lehet párjával A víg özvegy július 16-i előadásán.

 

JEGYVÁSÁRLÁS
vegye meg jegyét 50% kedvezménnyel a Színház.hu jóvoltából itt!
>>>

 

 

Fotó és forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása