Egy hét múlva lesz igazgatója a József Attila Színháznak

"Akár egy héten belül döntés születhet a József Attila Színház igazgatói pályázatáról. A döntés Tarlós István főpolgármester hatásköre" - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. A szakmai bizottság Horgas Péter tervező pályázatát találta a legjobbnak. A megmérettetésen a június 8-án menesztett megbízott igazgató, Koltay Gábor és Darvasi Ilona-Nemcsák Károly is indult.  Cikkünkben a legfrissebb információkat olvashatják a Jószef Attila színházzal kapcsolatban.

Augusztusban kell munkába állnia az új igazgatónak

Hamarosan dönthet Tarlós István főpolgármester a pályázatokról, az új igazgatónak ugyanis augusztus 1-jén munkába kellene állnia. A kérdésre, miszerint a "hamarosan" egy héten belüli időtávot jelent-e, a kommunikációs igazgatóságon igennel válaszoltak. "A bizottság nem csak Horgas Péter pályázatát támogatta. A bizottságnak javaslattevő szerepe van, a döntéshozó nyilvánvalóan mérlegeli a bizottság javaslatát és szempontjait" - írták levelükben. Ebben hangsúlyozták, a döntés során "a színház hosszú távú megnyugtató működtetése kiemelt szempontként érvényesül".

jozsefattilasz

Horgas izgatottan várakozik

Horgas Péter ennek kapcsán megismételte: múlt héten csütörtökön megbeszélésre hívták be Csomós Miklós főpolgármester-helyetteshez. "Egy órán át voltunk benn munkatársainkkal, úgy éreztem, minden kérdésre tudtunk válaszolni, de hogy mi lesz az eredmény, azt nem tudom. Izgatottam várom a döntést" - fogalmazott.

A felvetésre, miszerint pályázata jelentős terheket róna a fővárosra, úgy felelt, hogy a József Attila Színház felújítását pályázati pénzekből képzelik el, amihez az önkormányzatnak csak az önrészt kellene biztosítani.  "A programomban nemcsak színházi előadásokban gondolkodtunk, hanem abban is, hogy miként változott meg a színházak funkciója manapság egy város életében" - mutatott rá Horgas Péter, aki szerint ezért a program csak a fővárossal szoros együttműködésben valósulhat meg.

horgaspeter

Marad a társulat

A József Attila Színház társulatáról azt mondta, hogy a pályázati kiírás nem tartalmazta a társulat továbbfoglalkoztatását. "Információnk szerint a társulat valamennyi tagjának lejárt június 30-ával a szerződése. Mi ezért üres épületben gondolkodtunk. A pályázati időszak felénél szembesültünk azzal, hogy Koltay Gábor ügyvezető igazgató sokakkal leszerződött" - magyarázta, megemlítve, hogy még nem tudják, mit tartalmaznak az új szerződések.
"Kollégáinkról, barátainkról van szó, ezért, akinek szerződése van, azt meg kívánjuk tartani. Azt még nem tudjuk pontosan, milyen formában" - tette hozzá, kiemelve, arra is készen állnak, hogy a jelenlegi társulattal kezdjék el a munkát. Szerinte erre biztosíték a pályázat mögött felsorakozott rendezők. Szívesen dolgozna a színházban például Ascher Tamás, Gergye Krisztián, Keszég László, Dömötör András, Gárdos Péter, Jancsó Miklós, Mundruczó Kornél, Nagy Fruzsina, Novák Eszter, Novák Péter, Schilling Árpád, Sopsits Árpád, Szinetár Miklós, Valló Péter, Jordán Tamás és Kovalik Balázs is.

 

Hogas Péter pályázata itt elérhető.

Interjúnk Horgas Péterrel itt található.

süti beállítások módosítása