Cigánybárót játszanak a fertőmeggyesi tószínpadon

Johann Strauss vígoperának is beillő, Jókai Mór kisregényéből készült klasszikus operettjét játsszák a csütörtöki premier után augusztus végéig a Fertő-tavi mörbischi tószínpadon.

A nagyszabású produkció érdekessége, hogy a darabot a Magyarországon is jól ismert sztár mezzo, a Tiroli Tartományi Színház intendánsa, Brigitte Fassbaender állítja színpadra. Rolf Langenfass tradicionális, romantikus-népies jelmezeket tervezett, az oszlopcsarnok tetején pedig - utalva a cselekmény korára és színhelyeire - a kétfejű sasos Habsburg címer díszeleg.  

brigitte-fassbaendertiroler-landestheater.9

A nemzetközi kettős szereplőgárda is vonzó, Harald Serafin, a játékok intendánsa Carnero gróf karakterszerepét alakítja. Zsupán bárót, amelyet például Melis György olyan rendkívüli humorral keltett Budapesten életre, a tószínpadon Wolfgang Bankl, a Bécsi Staatsoper baritonja játssza, aki 2009-ben Leporellót énekelte a bécsiek budapesti, Művészetek Palotája-beli vendégjátékán. 
A főhőst, Barinkay Sándort a román származású Lucian Krasznec és a német Steffen Schantz, szerelmét, Saffit az ugyancsak német Katrin Adel és a horvát Evelin Novak kelti életre. A premiert az ORF2 este kilenctől élőben közvetíti.

süti beállítások módosítása