A Kultkikötő nem haknihely

A Gyógyír északi szélre című darab magyarországi ősbemutatójával kezdődik szombaton a Kultkikötő-Balatonföldvári Szabadtéri Színház idei nyári programsorozata. A térség nyári kulturális központjává vált, idén hatodik alkalommal megrendezett Kultkikötő szeptember 4-ig várja a korábbiaknál több színházi produkcióval a vendégeket. Nagy Viktor színművész, a rendezvény ügyvezető igazgatója arról nyilatkozott, hogy a 75 millió forintos költségvetésű, támogatásokból és pályázati forrásokból megvalósuló Kultkikötő "nem haknihely".

Alapvető célja, hogy évről évre több igényes színházi előadást tartva, színvonalas, kulturális nyári központtá váljon, "nem eltávolodva a közönség igényeitől". Idén 24 színházi előadás terveznek a nyár végéig tartó programsorozatban, köztük két olyant, amelynek Balatonföldváron lesz a premierje. Mivel a tó déli partján sok a családos nyaraló, kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekprogramokra.

kult

Tavaly 20-22 ezer látogatója volt a részben ingyenes, részben belépőjegyes rendezvénysorozatnak, amelynél idén jobbra számítanak a rendezők, mivel a több támogató marketingnek lehetőségnek köszönhetően a korábbinál nagyobb érdeklődést tapasztalnak az előadások iránt.
Balatonföldvár valamikor a kaposvári Csiky Gergely Színház ősi játszóhelye volt, de a 90-es évek közepén egy évtizedre bezárt a szabadtéri színház, amelyet öt évvel ezelőtt sikerült újjáéleszteni. Egy nemzetközi színházi-, filmes-, táncos ifjúsági táborból nőtte ki magát a rendezvény, amelyen a résztvevők elhatározták, hogy létrehoznak egy élményteret nyári színházként, újraélesztve a régi kulturális életet a településen. 


"Végigremegjük a nyarat" - válaszolt Nagy Viktor arra a kérdésre, mennyire kitett a rendezvénysorozat az időjárásnak. Az idei szezonban nagy előrelépésnek számít, hogy fedést kaphatott a szabadtéri színpad. Vihar vagy zápor esetén esőnapot tartanak, de a tapasztalatok szerint rossz idő estén is kitartó a közönség. 

 

A Kultkikötő programjáról itt olvashatnak.

süti beállítások módosítása