Ingyenes utcaszínházi fesztivál Grazban

Graz utcái, terei, parkjai mellett a városi bíróság egyik épülete is művészettel telik meg július 29. és augusztus 6. között a La Strada elnevezésű utcaszínházi fesztivál idején.

lastrada1

A szervezők közlése szerint az egy hét alatt 25 produkciót láthatnak az utcaszínházi műfaj kedvelői, 13 programra a belépés ingyenes.
A 14. alkalommal megrendezendő fesztivál középpontjában a városi terek felfedezése és az urbánus életformák kutatása áll. A programokon foglalkoznak a migráció, az integráció, a kultúrák közötti kapcsolat kérdésével is.

lastrada2
Werner Schrempf főszervező a fesztivál kiemelkedő eseményének nevezte a Graz egyik fő közlekedési csomópontjában, a Jakominiplatzon megvalósuló hanginstallációt, amelyet a francia performansz- és installációs művész, Michel Risse és csoportja valósít majd meg. 

A 25 program közül 14 szabadtéri lesz, például a francia Les Grooms fúvószenekar zenés színházi előadása. Több méter magas óriáskerékkel és zenével járja majd Graz óvárosának utcáit, tereit a spanyol Factoria Circulari együttes, a belga Circus Ronaldo akrobatikus és vicces produkcióját pedig az Augartenben lévő sátorban mutatja be.

lastrada3
Graz egyik városi bíróságának épülete ad otthont az Apokalipszis című drámának, amelynek "állomásai" a mélygarázstól a tetőteraszig vezetnek végig a létesítményen. A spanyol Kompanie Kamchatka társulatának tagjai egy üresen álló házat vesznek birtokba, és elmesélik az oda látogatóknak élményeiket, álmaikat. A szervezők a gyerekeknek négy produkcióval kedveskednek a grazi utcaszínházi fesztiválon.

süti beállítások módosítása