Jön a TeARTrum Fesztivál

Budapest Főváros idén szeptember 17-18-án rendezi meg a jubileumi, X. Autómentes Hétvégét az Andrássy Korzón, ami gazdag színházi programokat kínált kezdettől fogva. Bár idén az Évadnyitó Fesztivált financiális okokból nem tartják meg,  szeretnék, ha a közönség a hagyománynak megfelelően színházi programokat is élvezhetne. Ezért a FÜGE Produkcióval együttműködve a rendezvény keretein belül megrendezésre kerül a TeARTrum Fesztivál.

A magyar főváros 2002 óta rendezi meg a Mobilitási Hét hétvégéjén az Autómentes Napot - most már Autómentes Hétvégét, amikor a forgalom elől lezárt Andrássy út a gyalogosoké, kerékpárosoké. Itt kezdettől tízezrek vesznek részt az egész napos zenei és szabadidő programokon. 2009-2010-ben már 330 -350 000 látogató sétálta végig a Világörökség Kincsét és élvezte az ország legnagyobb szabadtéri zöld fesztiváljának színes programjait.

nyito4

A TeARTrum Fesztiválól

 

Az idei Autómentes Hétvégén az Andrássy Korzó az eddigieknél is színesebb, gazdagabb környezetvédelmi, kulturális, sport programokkal várja a látogatókat. A nemzet főutcájává válik: városaink, falvaink turisztikai kínálata mutatkozik be a Főszezon kiállításon. Környezetbarát termékekkel, szolgáltatásokkal ismerkedhetnek a Zöld technika kiállításon. A Bringa Korzón kezdő és haladó bringások egyaránt találnak programokat, pályákat, tanácsadást. Aki megfárad a sétában, lepihenhet a Terézvárosi Civil Mező igazi zöld gyepén, ahol civil szervezetek adnak hasznos tanácsokat. Felnőttek és gyerekek a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel barátkozhatnak számtalan játékos formában. Izgalmas lesz az Alternatív Hajtású Jármű Show és Verseny. Aktuális, új programhely a Duna Korzó: Budapest folyó-főutcája az Andrássy úton. Programok a tiszta vízért.

 

Az Autómentes Hétvége gazdag színházi programokat kínált kezdettől fogva, de idén erre nincs pénz. Azonban a FÜGE Produkcióval együttműködve a rendezvény keretein belül megrendezésre kerül a TeARTrum Fesztivál. A szervezők várják olyan alternatív, mozgás, tánc, prózai színházak, társulatok, előadóművészek, szervezetek jelentkezését, akik élni szeretnének azzal a promóciós lehetőséggel, hogy a színházi szezon kezdetén széles körben bemutathatják közönségüknek program-ízelítőjüket. Az elbírálás során nem elvárás, de előny, ha a produkciók valamilyen módon a fenntarthatóság, környezetvédelem gondolatköréhez kapcsolódnak.

nyito1

Íme a felhívás:

 

Időpont: 2011. szeptember 17. szombat

Helyszín: Színházi Korzó (Az Operaház előtti szakasz)

 

A résztvevőknek a következő bemutatkozási lehetőségeket kínálja a Fesztivál:

  • színpadi műsor: 10 - 22 óra között 30 perces műsorblokk
  1. színpad: 6 x 8 x 1,5 m, balettszőnyeggel, fedéssel, hang-és fénytechnikával, öltözési lehetőséggel

 

  • helyszínspecifikus performansz:
  1. a Duna Korzó PET-palackból épült hajó-színpadán a hely gondolatiságához illeszkedő produkció (minimális hangtechnika)
  2. az Andrássy út egyes jellegzetes helyszínein, pl. üzlet kirakata, Földalatti állomás, Lengyel Intézet kirakata – oda illő produkció. (A produkció ismeretének birtokában tudunk tulajdonosi hozzájárulást szerezni.)

 

  • stand: saját installáció felállítása, ott saját saját műsorok promotálása, bérletárusítás, szóróanyag kihelyezés, közönségtalálkozó, helyi performanszok bemutatása

nyito2

Az Autómentes Hétvégét követően szintén már hagyományteremtően kerül megrendezésre a

„Gyalogos Utcák Napja”

 

amelynek keretében ugyancsak szeretnénk lehetőséget adni a performereknek, alkotói közösségeknek a bemutatkozásra. Cél a gyalogos utca rendszer legújabb láncszemének birtokbavétele, kulturális térré alakítása. Budapest belvárosában és egyre több kerületében bővül a gyalogosutcák hálózata, egyre több autómentes utcában lehet sétálni. Történelmi városnézésre, gyalogos túrára invitáljuk ezen a napon fővárosunk polgárait, hiszen a gyaloglás az alternatív közlekedés egyik lehetősége.

 

Várjuk olyan produkció/k jelentkezését, amely az adott helyszínhez alkalmazkodik – kihasználja a köztér, az ott lévő kirakatok, stb. lehetőségeit. További lehetőségként, együttműködik az ott megjelenő képzőművészeti kiállítással.

(A korábbi évek Gyalogos Utcák Napja alkalmával hasonló, sikeres produkciók zajlottak a Zrínyi utcában, a Krúdy Gyula utcában, Mikszáth téren.

 

Időpont: 2011. szeptember 21. szerda

Helyszín: hamarosan kijelölésre kerül

gyalogos

A résztvevőknek a következő bemutatkozási lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • pódium műsor: 17 - 20 óra között 30 perces műsorblokk
  1. pódium: 3 x 4 x 1 m, hang-és fénytechnikával, öltözési lehetőséggel

 

  • helyszínspecifikus performanszhoz hangtechnika, engedélyek beszerzése, öltözési lehetőség

 

Reméljük, élni tudnak a rendkívüli lehetőséggel és találkozhatunk produkciójukkal vagy standjukkal a rendezvényen, amelynek látogatottsága idén minden korábbit meghaladhat, lévén, hogy a Nemzeti Vágta, amely egy időben kerül megrendezésre, további, extra nézőszámot generál.

 

Amennyiben csatlakozni kíván a programhoz a mellékelt JELENTKEZÉSI LAP megküldésével jelezze részvételi szándékát e-mailben a fugeprodukcio@gmail.com e-mail címen „teartrum fesztivál” tárgyszóval megjelölve.

 

A jelentkezési határidő: 2011. július 22. péntek 24.00 óra

 

A szervező a limitált idő- és tér adta lehetőségek ismeretében fenntartja a jogot, hogy a határidő lejártát követő 5 napon belül értesíti a pályázó fellépőket és kiállítókat a részvétel lehetőségéről.

süti beállítások módosítása