Escamillo Lohengrinről álmodik - Nmon Ford már próbál a Carmenben

A fiatal amerikai basszbariton Nmon Ford alakítja Escamillo szerepét Bizet Carmen című operájában, melyet július 29-én és 30-án láthat a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Kerényi Miklós Gábor rendezése a tavalyi szabadtéri évad legsikeresebb előadása volt. A szegedi Dóm térre idén is visszatérő darab címszerepét újra a Mester Viktória alakítja, Don Josét Arnold Rutkowski játssza, és Mercedesként a közönség ismét találkozhat a fiatal szerb mezzoszopránnal, Jelena Koncsarral. A nézők azonban új énekeseket is hallhatnak: Frasquita Fischl Mónika, Escamillo, a torreádor pedig Nmon Ford lesz.

nmon1

Mint azt első szegedi próbáján, csütörtökön a fiatal amerikai basszbariton elárulta, már nyolc-tíz produkcióban énekelte Escamillo szerepét, legutóbb Itáliában. A világhálón látta a tavalyi Dóm téri előadást is, amely nagyon tetszett neki. Kerényi Miklós Gábor rendező hangsúlyozta: a bő egyhetes próbafolyamat során mindenkire kemény munka vár, az idő azonban elegendő arra, hogy a nemzetközileg is jegyzett Nmon Ford beilleszkedjen a darabba.

nmon2
A fiatal afroamerikai operaénekes, aki hároméves kora óta foglalkozik zenével - előbb zongorázni, majd énekelni tanult -, majd ének szakon a Dél-karolinai Egyetemen diplomázott. Azóta már több Grammy-díjas produkcióban is részt vett, díjai közül jelentősek a Liederkranz Alapítvány, a Gerda Lissner Alapítvány és a George London Alapítvány elismerései. Azt is elárulta: bár több Verdi- és Wagner-műben bemutatkozhatott, igazi szerepálma a Lohengrin Telramundja.

 

A készülő előadásról itt olvashat bővebben.

süti beállítások módosítása