Nem érkezett pályázat a Mikroszkóp Színpad hasznosítására

Nem érkezett pályázat a Mikroszkóp Színpad hasznosítására, a pénteken lejárt határidőt azonban nem hosszabbítják meg, hanem más megoldást keres a Fővárosi Önkormányzat.

A Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóságán ennek kapcsán elmondták, hogy mivel a felhívásra péntek délelőtt nem érkezett pályázat, nem várnak kandidálókra, hanem a főváros vezetése más megoldást keres, amiről a közgyűlés várhatóan ősz elején dönt.

A Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Mikroszkóp Színpad nonprofit kft. üzletrészének értékesítésére és a kft. által használt helyiségek bérletére a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. hirdetett nyilvános pályázatot június végén. Az ajánlatokat péntek délelőtt kellett benyújtani.
A június 6-i évadzáró társulati ülésen Verebes István igazgató - aki a pénzügyi keret szűkösségére hivatkozva 2010. december 1-jén adta be felmondását - azt mondta, működőképesen adja át a Kabaré 24-et (a korábbi Mikroszkóp Színpadot), a színháznak nincs tartozása.
Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes korábban elmondta: azután döntöttek hasznosítási pályázat kiírásáról, hogy Verebes István csupán az évad végéig vállalta az intézmény vezetését, és több támogatást egy új igazgatónak sem tudna biztosítani a főváros. Hangsúlyozta, hogy az épületben mindenképpen kulturális intézmény működik a továbbiakban is, ám nem feltétlenül színház.

süti beállítások módosítása