Oszvald Marika az Operettfalu nagykövete

Szerdán Oszvald Marika vehette át a kübekházai Operettfalu nagykövete címet. A művésznő kitörő lelkesedéssel fogadta az elismerést, és mint már annyiszor, most is hangsúlyozta, hogy a szórakoztató, látványos és igényes műfaj annak ellenére virágzik, hogy évtizedek óta temetnék azt.

Idén július 30-án nyitja meg kapuit az Operettfalu. A kübekházai Operettfalu nagykövetének ebben az évben Oszvald Marika, Jászai Mari-díjas színésznőt, operetténekest kérték fel. Az ország legnagyobb ingyenes, szabadtéri operettfesztiváljára idén is több mint tízezer vendéget várnak.

 

marikaOszvald Marika felmutatja az Operettfalu nagykövete címet igazoló oklevelet (fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely)

A rendezvény évről-évre egyre nagyobb tábort mozgósít. Vannak vissza-visszatérő vendégek és vannak, akik a reklámokból, utazási irodák ajánlataiból vagy korábban résztvevő vendégektől szájhagyomány útján értesülnek az Operettfaluról. A rendezvény időpontjának könnyebb megjegyzése érdekében, még 2000-ben döntöttek úgy a szervezők, hogy az Operettfalut mindig júliusban és annak is mindig az utolsó szombatján rendezik meg, így mindenki számára nyilvánvaló, ha ránéznek a naptárra: július utolsó szombatja, akkor Operettfalu-Kübekháza.

 

 

A 2011-es gálán fellép Kalocsai Zsuzsa, Bódi Barbara, Oszvald Marika, Teremi Trixi, Szendy Szilvi, Bordás Barbara, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Faragó András, Bozsó József, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté.

Molnár Róbert Kübekháza polgármestere nemrég a színház.hu-nak mesélt az idei gáláról, Kübekháza lakóinak lelkes készülődéséről és a rendezvény sikerének titkairól. Interjúnkat, az Operettfalu pontos programját és érdekességeit ITT olvashatják.

süti beállítások módosítása