Body Moving - Tánc Mindenkinek

Mára Budapest nélkülözhetetlen és egyedülálló programjává vált a Body Moving. A két részből álló táncnépszerűsítő programsorozat harmadik alkalommal várja az érdeklődőket, akik nemcsak kipróbálhatják a különböző kortárstánc technikákat - Tánc Mindenkinek -, hanem a hazai táncélet sokszínűségébe is - Tánckommandó által - bepillantást nyerhetnek.

body1

Tánc Mindenkinek
2011. augusztus 20-21. (szo-vas) és 27-28. (szo-vas)
Minden nap 16-20h
Gödör Klub parkja

Ünnepi hangulatban veszi kezdetét a Tánc Mindenkinek program, hiszen augusztus 20-án indulnak az ezúttal minden korosztályt megmozgató táncórák.

Idén is négy alkalommal, két augusztusi hétvégén lehet kipróbálni a különböző modern- és kortárs tánctechnikákat, valamint a kortárstáncot inspiráló más mozgásformákat (jóga, tai chi). Ám újdonságnak számít, hogy az ezévi órarendet „családbarát” szempontból állítottuk össze.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a fiatalabb és az idősebb korosztályok is szívesen csatlakoznak az órákhoz. Ezért idén rájuk is gondolva a Tánc Mindenkinek első órája elsősorban gyerekeknek és szüleiknek szól, majd az idősebb korosztályok igényeit is figyelembe véve, olyan bemelegítő órák következnek, amelyekbe korra való tekintet nélkül, bárki becsatlakozhat. Ezt követően a már megszokott módon a kortárs és modern technikák – pl. Limón, Horton – kerülnek előtérbe, majd egy-egy lendületesebb, akár az esti bulira is ráhangoló – Hip Hop, Funky stílusú – órával zárul minden alkalommal a Tánc Mindenkinek.


Tánckommandó
fekete-fehér-igen-nem
2011. augusztus 24, 25, 26. (sze-csüt-pént) 17h és 19h
Találkozópont: Városháza tér

Ezúttal a szervezők felkérésére három, a hazai kortárstánc élet meghatározó társulata - Bloom!, HODWORKS, Tünet Együttes - készít közös produkciót, tematikailag és helyrajzilag is egy vezérfonalra felfűzve. A rendhagyó „sétaszínházi” előadás dramaturgjaArdai Petra, a holland Space társulat alapító tagja és rendezője.

Az idei Tánckommandó a Városháza térről indul és kígyózik tova a város talán egyik legizgalmasabb negyedébe. A fekete-fehér-igen-nem című produkció arra vállalkozik, hogy más szemmel láttassa a városnak ezt a szegletét. A séta során a valóság új kontúrokat kap: megelevenednek a szegletek, testet kap a tér. A meglepetésekben és izgalmas akciókban bővelkedő színházi séta egyszerre olvad bele a hétköznapi élet forgatagába és bolygatja meg a megszokott mindennapos rutint. Az alkotók, a táncosok, a járókelők, maguk az utcák és a közönség is, akarva akaratlanul  résztvevője lesz  egy helyben megvalósuló fantáziavilágnak.
body2
Mindkét programon ingyenes a részvétel.
Tánckommandón való részvételi szándékát dátum és indulási idő megjelölésével e-mailben jelezheti a tanckommando@gmail.com címre.
További információ: http://bodymoving.freeblog.hu

 

A Body Moving csapata
ÖNKÉNTESEKET KERES!

A Body Moving táncnépszerűsítő programsorozat eseményeire táncot szerető önkéntesek jelentkezését várjuk.

 Feladatok
- szórólap- és plakátterjesztés (aug.8-tól)
- előkészítés és lebonyolítás (aug.1-től)
- információs pult és ruhatár
- fotó- és videó dokumentáció
- társulatok melletti asszisztensi feladatok
- statiszta feladatok
- találkozópont koordinálása
- az előadások alatt a közönség vezetése és irányítása. Az önkéntes munka a programok előtti időszakban is már aktuális lesz. Ezt mindenkivel külön egyeztetjük.

Jelentkezéseteket a bodymoving2009@gmail.com címre várjuk.

Kérjük, hogy a jelentkezésnél jelezzétek, hogy melyik feladatkör érdekelne leginkább és hogy mely időintervallumban tudnátok velünk együtt dolgozni!


süti beállítások módosítása