Közkívánatra érkezik a buja torreádor

Kiemelkedő szereposztással tér vissza a Szegedi Szabadtéri Játékokra Bizet Carmenje: a tavalyi siker után Kerényi Miklós Gábor rendezésében ismét élményoperát láthat a közönség pénteken és szombaton a Dóm téren, ahol Hollywoodi énekes lép színpadra. A többszörös Grammy-díjas Nmon Ford arról is mesélt, hogy hírességek szomszédjában lakott a film fővárosában. 

nmon2

Az opera nem csupán a kiváltságosoké, hanem olyan zenés népszínház, amely amellett, hogy mély gondolatokat közvetít, szórakoztatja is a közönséget. Szegeden minden adott ahhoz, hogy a műfaj igazi fényében ragyogjon – fogalmazott a Kossuth-díjas Kero, a rendező, a Reök-palotában rendezett közönségtalálkozón. Azt is kifejtette, a darab emberek közötti vonzalmakat feldolgozó alaptörténete örök és mindig aktuális és ideálisnak nevezte az idei szereposztást, megjegyezve, hogy Carmen és Micaela, illetve Don José és Escamillo párosát is nagyszerű operaénekesek alakítják.

Don José alakját a szerepben a Szegeden már tavaly is bemutatkozó lengyel tenor, Arnold Rutkowski jeleníti meg, ahogy Kerényi Miklós Gábor őt jellemezte, "mérhetetlen őserővel". A férfiakat az egyik pillanatban lenéző, máskor megszerezni akaró Carment Mester Viktória játssza, ellenfele Micaela pedig az iskoláit a Tisza-parti városban végző Frankó Tünde lesz.

    Videó a próbákról

Escamillo szerepében az afroamerikai Nmon Fordot láthatja a közönség, aki elárulta, hogy a szabadtéri játékok színpada az eddigi leghatalmasabb azok közül, amelyeken játszott, és különös élményt jelent számára, hogy ameddig csak ellát, nézők ülnek a széksorokban. Ez azonban - jegyezte meg - megsokszorozza erejét, és úgy énekel, hogy minden egyes ember – az is, aki a leghátsó sorban ül – ugyanazt érezhesse.

Úgy fogalmazott, Kerényi Miklós Gábor rendezésében a buja torreádor egy igazi „médiakurva”. „Minden figyelmet magának akar. Az előadásban kamerákkal dolgozunk, gigantikus posztereken vetítenek ki” – magyarázta nevetve.

nmon1

Hollywoodi élményeiről is szót ejtett: „Will Smith és Kirsten Dunst lakott a szomszédos utcákban. Hollywood szélén éltem korábban is és most is, arrafelé rengeteg tévésztár lakik, a filmcsillagok a belső kerületekbe költöznek inkább. Ricky Martinnal is találkoztam több alkalommal. Egyik nagy élményem, hogy Disneylandben összefutottam Michael Jacksonnal” – számolt be Nmon Ford.

A vele készült interjút itt láthatják:

 

GEORGES BIZET: CARMEN

két felvonásban, francia nyelven

VEZÉNYEL: KESSELYÁK GERGELY

   

                 Carmen, cigánylány: Mester Viktória

                Don José, tizedes: Arnold Rutkowski

                   Micaela, parasztlány: Frankó Tünde

                     Escamillo, torreádor: Nmon Ford

            Remendado, csempész: Boncsér Gergely

                      Dancaire, csempész: Haja Zsolt

                     Zuniga kapitány: Cser Krisztián

                Morales, szakaszvezető: Cseh Antal

                Frasquita, cigánylány: Fischl Mónika

                Mercedes, cigánylány: Jelena Koncar 

Rendezőasszisztens

Angyal Márta

Világítástervező

Somfai Péter

Játékmester

Bori Tamás

Díszlettervező

Horesnyi Balázs

Jászai Mari-díjas

Jelmeztervező

Gyarmathy Ágnes 

Koreográfus

Duda Éva 

Rendező:

Kero®

Előadásidőpontok: péntek, szombat, 21:00

JEGYVÁSÁRLÁS

süti beállítások módosítása