Közzétették a támogatási listákat

Korábban már beszámoltunk arról, hogy megszületett a miniszteri döntés az előadóművészeti pályázatokról. Az alábbiakban a konkrét összegeket és a pontszámokat közöljük. Réthelyi Miklós az általa kinevezett, új összetételű kuratórium döntését nem bírálta felül.

A VI. kategóriába sorolt független színházak számára meghirdetett pályázat négy tárgykörében született döntés: a beérkezett 108 érvényes pályázatból 83 részesül támogatásban, számukra nettó 759,05 millió forint támogatási keret áll rendelkezésre.

A színházak részére kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatására kiírt pályázatok közül a Weöres Sándor bábszínházi pályázatot és a hazai hivatásos táncművészeti szervezetek támogatására kiírt pályázatot bírálták el. A bábszínházi pályázat során a támogatásra fordítható nettó 14,25 millió forintos keretösszegre 32 érvényes pályázat érkezett, ezek közül 18 részesül támogatásban, míg a táncművészeti szervezetek esetében a nettó 71,25 millió forintos támogatási keretre 61 érvényes pályázat érkezett, amelyből 51 kap támogatást.

I. A kiemelt művészeti célok megvalósítására színházak részére kiírt pályázat 3. altémája (Weöres Sándor bábszínházi pályázat) és 5. altémája (Hazai hivatásos táncművészeti szervezetek támogatása)

II. A VI-os kategóriában nyilvántartásba vett független színházak tevékenységének támogatására kiírt pályázat eredménye

III. A kiemelt művészeti célok megvalósítására zenekarok és énekkarok számára kiírt pályázat eredménye

IV. Az előadó-művészeti törvény szerinti II. kategóriába besorolt zenekarok és énekkarok támogatására kiírt pályázat eredménye.

süti beállítások módosítása