Újra a Margitszigeten hódít Robin Hood

A 2010-es év sikerprodukciója, Szomor György és Miklós Tibor musicalje, a Robin Hood augusztusban, közkívánatra ismét látható lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Címszerepben a zenész, tévés- és rádiós személyiség, Kovács Áront láthatja a közönség Andrádi Zsanett, Hajdú Steve, Puskás péter és Gesztesi Károly mellett. "Az előadás mozgalmas jeleneteit táncosok, artisták, kaszkadőrök teszik felejthetetlenné. Klasszikus történet a szegények pártolójáról, nem szokványos előadói gárdára álmodva, rendhagyó stílusban. A musical régi-új köntösben minden korosztály számára tartalmas nyáresti kikapcsolódást kínál" - állítják az alkotók a produkcióról.

"A Robin Hood méltán lett a világ egyik legsikeresebb története. A cselekmény az örök emberi értékeket - a hazaszeretetet, az igazságkeresést, a hűséget, a szabadságvágyat – jeleníti meg lírai jelenetekben, látványos tömeg- és táncképekben, valamint izgalmas akciójelenetekben. A musical, műfajához híven nagy ívű dallamokat, slágergyanús dalokat, humort sem nélkülöző prózát, és nagyon karakteres és hatásos táncokat fog össze egy történetbe. Az alkotók, a zeneszerző Szomor György és szövegíró Miklós Tibor, ismert és kedvelt művészek, akik számára álmaik, ötleteik színpadra kerülése és az elsöprő erejű előadás igazi kihívást jelentenek. A tolvajok fejedelmének története régi-új kaland, mely minden korosztály számára tartalmas nyáresti kikapcsolódást biztosít!" - írja az előadás ajánlója.

robin1

A főszereplők pedig így nyilatkoztak a a darabról:

Kovács Áron - ROBIN HOOD:

"Amikor felkértek a szerepre, azt hittem teljesen passzol hozzám a karakter. Aztán a próbák során kiderült, hogy a mai Robin Hoodban szomorúság bujkál és nem kevés fegyelmezettség, ami viszont belőlem hiányzott. Erre pedig Gesztesi Károly és Hajdu Steve minden további nélkül rátettek egy lapáttal egy-egy vicces beszólással, én pedig nem tudtam nem röhögni. Nem is tudom, hányszor halottam Szomor György rendezőtől, hogy "Áron viselkedj!". (...) Semmi nem volt jó, amit csináltam. Se a beszédstílusom, se a mozgásom. Olyan feladat volt ez, mint két hónap alatt megtanulni repülőt vezetni. Lehetetlennek tűnt, mégis sikerült. Na jó, nem lettem egy Bessenyei Péter, de még dolgozunk rajta. Sokat segít ebben a darabbeli partnerem, Andrádi Zsanett, akivel már őrületesen megy a csók. (...) A verekedések kb. 1 perc alatt mentek, miután 6 éve küzdősportot (Sanda) űzök. A táncról jobb, ha nem beszélünk...Ha karika lett volna az orromban, nem sok választott volna el egy medvétől..."

robin2

Andrádi Zsanett - LADY MARIAN:

"Fantasztikus hangulatban telt az olvasópróba. Olyan feltétlen bizalommal és szeretettel fogadtak a szervezők és a kollégák, amilyennel ebben a szakmában sajnos ritkán találkozni. Érződött, hogy mindenki nagyon eltökélt, hogy egy igényesen kidolgozott, minőségi produkciót láthassanak a né-zők az augusztusi ősbemutatón, és ehhez az összes szükséges feltétel rendelkezésünkre is áll. Szomor György gyönyörű, fülbemászó dallamaira nagyon izgalmas, könnyen befogadható szöveget írt Miklós Tibor, és látványos elemekben - a díszlet, a jelmez és a koreográfia tekintetében - egy-aránt nem lesz hiány az előadás során. Robin Hood történetével már több filmes változatban is találkozhattunk. A mondanivalója örökérvényű, és tartalmazza azt a pikantériát, hogy egyszerre lehet rajta sírni és nevetni. A legfrissebb mozifilmben Lady Marian szerepét Cate Blanchett formálja meg, aki az egyik kedvenc színésznőm. Ha erre gondolok, még inkább érzem a feladat súlyát és jelentőségét. (...) Ki ne akarna jelen lenni egy gyerek születésénél? Számunkra ez az esemény ehhez hasonlítható, hiszen a megvalósításának legelső pillanatától jelen vagyunk, azt is mondhatom, az egyes karakterek szinte kifejezetten ránk lettek kitalálva, kialakítva."

Gesztesi Károly - TUCK BARÁT:

Számomra a legfontosabb, hogy jól érezzem magam abban, amit csinálok. Ezért döntő szempont volt, hogy kikkel fogom eltölteni azt a másfél-két hónapot, amíg készülünk az előadásra. Az, hogy Hajdu Steve is a partnerem, már eleve biztosíték volt a jó hangulatú próbákra. A Magyar vándor óta nagyon szeretünk együtt dolgozni. Forgács Péterrel pedig ezer éve játszottam utoljára, a Thália Színházban. És ami szintén nyomós érv, különösen közel áll a szívemhez a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, ahol sokat szerepeltem annak idején. Imádom azt, amikor nappal a verőfényes napsütésben, vidám hangulatban telnek a próbák, és azt is, amikor este, a csillagos ég alatt bemutatjuk az előadást. Ez fantasztikus érzés, és nagyszerű dolognak tartom, hogy ilyen volumenű produkciókat ebben a gazdasági helyzetben is meg tudnak a szervezők valósítani.

DVD AKCIÓ

Vadásszon az élményre, legyen Öné az a DVD, amelyen a musical 2010-es bemutatójának élő felvétele látható.
Az augusztus 1. és 5. között tartó akcióban a legalább középár-kategóriás jegyet vásárló nézők vehetnek részt, akik minimum két jegyet vásárolnak az előadásokra. A DVD kereskedelmi forgalomban nem kapható. Vigye haza az élményt, vadásszon a DVD-re a készlet erejéig!
Robin és társai az előadás után dedikálják a lemezt.

 

Szomor György – Miklós Tibor: ROBIN HOOD

Szereposztás

Robin Hood 
Nottinghami bíró 
Lady Marian 
Lord Gisborne 
Little John 
William 
Tuck barát 
Lady Marian szolgálója 
Oroszlánszívű Richárd 
KOVÁCS ÁRON 
FORGÁCS PÉTER 
ANDRÁDI ZSANETT 
GERNER CSABA 
HAJDU STEVE 
PUSKÁS PETI 
GESZTESI KÁROLY 
MIKLÓS EPONIN 
KARCZAG FERENC

Zeneszerző: Szomor György
Dalszövegíró: Miklós Tibor
Koreográfus: Fincza Erika
Hangszerelő: Lippényi Gábor
Látványterv: Madár
Jelmeztervező: Papp Janó
Mozgás, verekedés, vívás: Gyöngyösi Tamás
Díszlettervező: Bátonyi György, Szolga István

Rendező: SZOMOR GYÖRGY

JEGYVÁSÁRLÁS

süti beállítások módosítása