Mézzel folyó Ördögkatlan - már csak pár nap és kezdődik

3 falu, 13 programhelyszín, 5 nap, 2 fővédnök, 5 díszvendég, átlag napi 30 program, zene, színház, irodalom, film, képzőművészet, jó borok és strand várja azokat, akik augusztus 3-7-ig az Ördögkatlan Fesztiválra látogatnak. Hogy mi is a Katlan, azt most Scherer Péter árulja el nekünk.

katlan

 

Scherer Péter szavaival: "A Katlan tényleg egy értelmiségi sziget, a kultúrára, és nem csak a szórakoztatásra, hanem elgondolkodásra vágyóknak is. És nyilván a Kiss Móni és a Bérczes Laci ízlése határozza meg azt, hogy kik vannak ott, kik a védnökök, a meghívott vendégek, a hét arcai és kik a fellépők. Egyébként pedig az egész faluközösség együtt él, lélegzik a fesztivállal.

 

Tavaly Nagyharsányban laktam a Szarkandi Zitáéknál. Édesanya és lánya, együtt vezetik a helyi boltot. Teljesen elment a hangom, ami rendszerint megtörténik a Katlanon. Kérdeztem, hogy vehetek-e egy kis mézet. A hölgy levett a hűtő tetejéről egy öt literes mézes bödönt, elém tette, és mondta, hogy amennyi jól esik. Eszegettem a mézből, minden nap megkérdezték, hogy hogy van a hangom. Aznap reggel, mikor hazaindultam, a csomagom mellett találtam egy literes üvegbe kitöltve a mézet, és oda volt írva, hogy vigyem el magammal. Szóval ez is a Katlan".

 

schererek

 

A mulatság már 2.-án elindul

A fesztivált augusztus 3 és 7 között rendezik, de ne feledjék, hogy már 2-án mulathatnak, hiszen Kisharsányban, a Médiawave képviselői és barátai, köztükBoth Miklós, Ferenczi György és a Romungro Gipsy Banda, 20 órától tábortűz mellett nyitják meg az idei Médiawave falut.

 

Itt indul kisharsányi útjára a Cafés & Citizenry elnevezésű nemzetközi összművészeti kezdeményezés, melyben három ország (magyar, roman, olasz) roma és nem roma muzsikusai, költői, képzőművészei és táncosai tesznek kísérletet a kávéházi zene roma gyökereinek felfedezésére és újjáértelmezésére. Az első alkalommal egy formabontó zenei műhely bontakozik ki négy nap alatt a fesztivál látogatók szeme láttára, melyhez kortárs irodalmi produkció csatlakozik a Pajta Café “autentikus” piazzáján. Egy mondatban: Kávéházakat alkotnak három országban, úgy, ahogy még nem láttuk!

 

Hogy mi vár még a KATLAN ideje alatt?


Választ talál a SZÍNHÁZI PROGRAMOKBÓL készült válogatásunkban .

 

Akinek a rendezvény ideje alatt szüksége lenne KATLAN BUSZMENETRENDRE, nálunk eléri.

 

süti beállítások módosítása