Már most siker a Valahol Európában - Elkapkodták a jegyeket

Már a hét elején sem lehetett jegyet váltani az idei szabadtéri musical-bemutatójának első két előadására. Kemény munka folyt a nagyszínházban, de a szereplőgárda kedden kiköltözött a Dóm térre a folytatáshoz. Hamarosan a REÖK Palotában találkozhatunk majd mindannyiukkal.

"A zene az kell, mert nem adjuk fel,
egy ritmus vagy jel, csak ne vesszünk most el, a zene az kell, mert körülölel, 
ha van elég szív, a dal az csak így lesz szép!" (A zene az kell című dalból)

 

A Valahol Európában-t hat estén játsszák augusztusban. Az első két előadásra már egyáltalán nem lehet jegyet kapni, a többire is csak párszáz belépő maradt, tehát igyekeznie kell annak, aki látni szeretné a darabot.

 

valahol3

 

A Szegedi Szabadtéri Játékok beszámolója a próbákról:

Gyerekcsapat seregli körül a padot a színház művészbejárója előtt. Először nem látni, mi hozza lázas izgalomba őket, majd kidugja a fejét két láb között egy elégedett fekete kutyus: Alföldi Róbert Pankája. A gazdi hátradőlve élvezi, hogy most éppen nem ő van a rajongás középpontjában.

A csapatban ott toporog Grünwald Dávid, aki Kuksit alakítja a megrendítő, világháborús történetben és egymás mellett, teljes egyetértésben a két Pötyi: a cserfes, barna copfos Patai Anna, a Megasztár felfedezettje és a halkszavú, szöszi Hajdú Virág.

 

szarvas

 

A Valahol Európában musical-bemutató gyerekszínészei és a felnőttek – köztük Mácsai Pál, Alföldi, Tompos KátyaSzőcs Artur és Keresztes Tamás – még a kőszínházban próbálják a Béres Attila rendezte darabot, kedden azonban birtokba veszik a Dóm téri színpadot, ahol tíz nap szabadtéri próbafolyamat után augusztus 12-én színre kerül a magyar kult-musical. Bent, a színházban azonban már kemény munka folyik, nincs idő elkalandozni holmi kutyusok felett. Tompos Kátya – mint Suhanc – éppen kést szorít Géczi Zoltán, Tróger nyakához, amikor Grünwald Dávidnak oda kell lépnie a Hosszút alakító Szőcs Arturhoz, hogy elhaló hangon közölje vele: nagyon szomjas. Hátul egy rakáson kuporog a több tucat gyerek, várva, hogy nekironthassanak Keresztes Tamás karakterének, aki úgy tűnik, kaját hoz egy zsákban. Amikor a színpad elején zajló jelenet alatt félhangosan duruzsolnak, Béres Attila keményen rájuk szól, nincs kecmec, koncentrálni kell. Aztán szinte megfagy a levegő a nézőtéren is, amikor Dávid és Virág kézenfogva énekli: föld anya, ég anya szólj, hogy melyik az a hely, tudod, ahol nem kell félni…

 

valahol_2

 

Béres Attila rendezőről a saját szavaival: "Csizmadia Tibor 2002-ben, amikor Egerbe szerződtem, kitalálta, hogy "bemutatkozásként" rendezzem meg a Valahol Európában-t. Aztán több prózai előadást követően jött két újabb zenés darab, a Hegedűs a háztetőn Haumann Péterrel és Molnár Piroskával, majd a My fair lady Jordán Adéllal és Görög Lászlóval a főszerepben. Aztán 2004-ben Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház igazgatója, aki előtte tanított engem a Színművészeti Egyetemen, meghívott, hogy rendezzem meg a Lili bárónőt az Operettben. Örültem neki, hisz bár zöldfülű voltam a zenés színház terén, de ezt a darabot, már nem is emlékszem, honnan, de ismertem. Nagyon jó munka volt. Megszerettem az embereket, a helyet, és nagyon örültem, amikor leszerződtettek. Természetesen ez nem jelentette azt, hogy innentől kezdve csak zenés előadásokat csináltam. Akárcsak addig, azt követően is több prózai előadást rendezhettem Budapesten, Pécsen, Kecskeméten, Szombathelyen. Fontos az egyensúly. A különböző műfajok hatnak egymásra és csiszolják az embert. Szerintem 2002-ben a Valahol Európában-t sem úgy rendeztem meg, mint ahogy egy zenés darabot "szokás"...

 

       Videó a próbákról - annak, aki még nem leste meg

 

Többek közt Béres Attilát személyesen faggathatják azok, akik részt vesznek a Valahol Európában közönségtalálkozóján, ahol megismerkedhetnek a főszereplőkkel is, azazAlföldi Róberttel, Szarvas Józseffel, Pindroch Csabával, Grünwald Dáviddal, Béres Attilával.   REÖK (Szeged, Tisza Lajos krt. 56.) Helyszín: Augusztus 4.-én, 16:00-kor a szegedi REÖK-ben, a Tisza Lajos krt. 56. szám alatt várnak mindenkit szeretettel.

 

ELŐADÁSIDŐPONTOK: 2011. augusztus 12.,13., 14. (esőnap: augusztus 15.) és augusztus 19., 20., 21. (esőnap: augusztus 22.)

JEGYVÁSÁRLÁS

süti beállítások módosítása