Világot járt tánc -Napkirályok a RAM-ban

Minden klasszikus balett rajongó és azok, akiket érdekelnek a XXI. században már klasszikussá váló új tánctrendek, 2011. augusztus 2-án a Ram Colosseum színpadán egy nemzetközi balett estet tekinthetnek meg, a világszínvonalú a Napkirályok című táncelőadást. 

napkiralyok

"Egyetlen éjszaka erejéig a közönség megtapasztalhatja egy koreográfiai fantázia ragyogó kaleidoszkópját, melyet a világ legjobb színházainak (Oroszország, Franciaország, Spanyolország, Németország, Hollandia) csodálatos mestertáncosai és balerinái tárnak a nézők elé" - így ajánlja a RAM Colosseum Napkirályok című előadását.

 

A világhírű orosz koreográfus, Nyikita Dmitrijevszkij rendezésében és víziójában, de nemzetközi táncosok (többek közt a Bolsoj Színház, a Berlini Állami Balett, a Spanyol Nemzeti Táncszínház, a Nederland Tánctársulat vagy a Párizsi Opera vezető művészeinek közreműködésével valósult meg a Kings of the Sun balettelőadás, amit Moszkva és Szófia után most a magyar közönség is megtekinthet.

 

  

A téma pedig XIV. Lajos, a Napkirály, akinek uralkodása idején nemcsak az abszolutizmus, de a kultúra, így a táncművészet is virágzott. Sőt az uralkodó maga is képzett táncos volt, aki a Királyi Palota Balett Társulatában táncolt (lásd például A király táncol c. filmet). A Napkirály élete eme varázslatos, színes és kifordított részének lehetünk tanúi a főváros első „élményszínházában”, a RaM Colosseumban. 

 

Helyszín: RaM Colosseum, Budapest
Időpont: 2011. augusztus 2. Kedd 20:00

Jegyár: 13.500 – 6.700 Ft

JEGYINFO

süti beállítások módosítása