Vidnyánszky: világosabb színekre váltunk

Augusztus 3-ától kaphatók a 2011/2012-es évad színházbérletei Debrecenben, ahol "világosabbra váltanak a Csokonai Színház darabjai". Visszatérnek neves vendégrendezők, sor kerül Szarka Tamás musicalbemutatójára és Borbély Szilárd premierjére is, aki Ráckevei Annának írt darabot.

Moliére és Madách, Albee és Viripajev, Puccini és Korngold, Benedek Elek és Borbély Szilárd. Klasszikus és kortárs szerzők darabjai – 14 premier, 6 ősbemutató – láthatók a 2011/2012-es évadban.

 

tarsulat_evadzaro

“Az előző évadok sötétebb tónusú, drámaibb színeiről az idei évadban derűsebb, világosabb színekre váltunk anélkül, hogy felszínes szórakozást kínálnánk nézőinknek” – mondja Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház igazgatója. “Meggyőződésem, hogy a színház olyan sziget, menedék, amely nem süppedhet bele a mindennapok kicsinyességébe, hanem életünk nagy kérdéseiről kell szólnia. Akkor is, ha komoran, és akkor is, ha derűsen”.

“Fontos visszaigazolás a Csokonai Színház számára, hogy olyan európai rangú rendezők, mint Andrzej Bubien, Viktor Rizsakov és Silviu Purcărete, örömmel dolgoznak újra a debreceni társulattal. Jelképes értékű, hogy e nagyszerű alkotók maguk is vígjátékokat választottak az idén: Osztrovszkijt, Moliere-t és a kortársak közül az orosz Viripajevet, akinek Illúziók című előadása világpremier lesz. Ősbemutatóink közül talán a Ghymes együttesből ismert Szarka Tamás Mária eterna című musicaljét emelném ki. Fontosnak tartom, hogy a népszerű műfajok esetében is új értéket, művet teremtsünk, és ne a tutira menjünk” – magyarázza az igazgató. Hozzáteszi: öröm számunkra az is, hogy olyan rangú debreceni költő ír Ráckevei Annának darabot, mint Borbély Szilárd.

 

A színház operai programját egy igaz sláger, a Bohémélet mellett egy Magyarországon még sosem játszott mű, A halott város fémjelzi. A „nemzeti repertoárba” pedig bekerül Az ember tragédiája is, amelyben Cserhalmi György, Trill Zsolt és Szűcs Nelli játsszák a főszerepeket.

 

"Tudjuk, milyen nehéz anyagi helyzetben vannak a családok" – mondja Erdősné Nagy Andrea, a színház szervezési osztályának vezetője. "Ezért olyan bérletkonstrukciókat kínálunk, amelyek révén mind többen részesülhetnek a jövő évad gazdag kínálatából".

 

BÉRLETHÁZAK ÉS BÉRLETÁRAK ITT.

 

CSOKONAI SZÍNHÁZ - PREMIEREK

Molière: SCAPIN FURFANGJAI vígjáték
Szarka Tamás: MÁRIA ETERNA musical - ősbemutató
Osztrovszkij: KARRIER, avagy a lónak négy lába van, mégis... - vígjáték 
Erich Wolfgang Korngold: A HALOTT VÁROS - opera | magyarországi ősbemutató
ALADDIN ÉS A DZSINNEK - mesejáték
Zalán Tibor - Mispál Attila - Újhelyi Kinga: KÓBOR CSILLAG - ősbemutató
Madách Imre: AZ EMBER TRAGÉDIÁJA - színmű
Giacomo Puccini: BOHÉMÉLET - opera

VÍG KAMARASZÍNHÁZ - PREMIEREK

Benedek Elek: TÖBBSINCS KIRÁLYFI - mesejáték
Iván Viripajev: ILLÚZIÓK - színmű | világpremier
Michael Ende: MOMO - mesejáték

HORVÁTH ÁRPÁD STÚDIÓSZÍNHÁZ - PREMIEREK

LÁTJA ISTEN, HOGY ÁLLOK A NAPON - Hobo Pilinszky-estje
Edward Albee: PETER ÉS JERRY / ÁLLATKERTI TÖRTÉNET - színmű
Borbély Szilárd: A NAGY JÁSZAI - színmű | ősbemutató

 

 

 

forrás: Csokonai Színház, haon.hu

süti beállítások módosítása