A Hólyagcirkusz sikere Csehországban

Prágában lépett fel Zenekatasztrófa című előadásával a Hólyagcirkusz Társulat. Július második felében az International Festival Zero Point műsorában számos utcaszínházi csoport, mozgás- és táncszínház előadása idézte a bohócok világát.

01

Rácz Attila és Szőke Szabolcs

 

Július 20-án felújította Zenekatasztrófa című előadását a Hólyagcirkusz Társulat. A produkció a prágai Zero Point fesztiválra kapott meghívást, ahol a nemzetközi mezőnyben Szőke Szabolcs és Rácz Attila, a társulat két zenebohóca, olyan clownok társaságában lépett a színpadra, mint Nola Rae vagy Paolo Nani. A Thomas Bernhard szövegekre épülő etüdsoruk zenés mutatványai óriási sikert arattak, a Celetné Színház közönsége, a fesztivál résztvevői, valamint a prágai kritikusok elismerően nyilatkoztak és méltatták a Zenekatasztrófát, aminek eredeti bemutatója 1999-ben a Stúdió K színházban volt.

 

02
Szőke Szabolcs

 

A kísérőprogramban Szőke Szabolcs bécsi, berlini és prágai színészhallgatóknak tartott zenei workshopot. Gesztusértékű volt, amikor a fesztivál főműsorába illesztett, a meghívott művészek által celebrált improvizációs esten Szőke Szabolcs négy fiatallal együtt jelent meg, akiket az említett kurzuson tanított és kért fel a közös szereplésre.

A Zenekatasztrófa, mely a szczecin-i Kana Theater és a washingtoni Synethic Theater fesztiváljaira is meghívást kapott, ősztől valószínűleg a Dürer Kertben lesz látható.

 

Írások és képek a Hólyagcirkusz prágai vendégjátékáról:

http://www.tyden.cz/rubriky/kultura/divadlo/nulty-bod-vsichni-bernhardove-sveta-i-ten-nas_207558.html

http://www.freshflesh.cz/den-vypravenych-pribehu/

 

holyag

forrás: Hólyagcirkusz Társulat

süti beállítások módosítása