Indul a derű seregszemléje - X. Vidor Fesztivál

A X. Vidor Fesztivált, a vidámság és a derű országos seregszemléjét augusztus 26. és szeptember 3. között rendezik meg Nyíregyházán, ahol a versenyprogramban nyolc nagyszínpadi, nyolc kamaraszínpadi és hat utcaszínházi előadás, valamint öt filmvígjáték bemutatása szerepel - mondta el Tasnádi Csaba, a rendező Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

A színházi és filmes program mellett nyolc zenekar, köztük a világhírű Acquaragia Drom, a Trio Rosenberg és a Ska Cubano lép fel a zenei nagyszínpadon, míg a Korzó színpadon hat zenekarnak lesz koncertje - közölte Szabó Tamás, a teátrum zenei vezetője.

Emellett két hangversenyt rendeznek még a város zsinagógájában, továbbá a Vidor-kertben világzenei diszkó lesz minden éjjel, valamint képzőművészeti- és fotókiállítások várják még az érdeklődőket.

vidorfenn Szabolcs megye további 29 településén szintén rendeznek fesztiválprogramot, s a 31 ottani rendezvény, utcaszínházi előadások, bábjátékok és koncertek 90 százaléka ingyenes lesz, azokat - ahogy a színház igazgatója fogalmazott - jótékonysági jelleggel szervezik.
Tasnádi Csaba tájékoztatása szerint a nagyszínpadi darabokat a Katona József, az Örkény, az Új, a Thália, a Radnóti, a Víg, illetve a veszprémi és a kecskeméti színház művészei mutatják be. A kamaraszínpadon fellép Pintér Béla és Társulata, a HoppArt Társulat, a Pince- és a Pillanatszínház, a Nézőművészeti Kft., valamint a Neptun Brigád, illetve látható lesz a Manna és az Alka T. és Füge Produkció. Dumaszínházi estékre ugyancsak várják a nézőket.
A szabadtéri filmvetítés a nyíregyházi Kossuth téren a Hyppolit, a lakáj című film bemutatásával veszi kezdetét a fesztivál nyitónapján, a 80 éve készült, felújított digitális változattal a hangosfilmgyártásra emlékeznek. A további mozidarabok közül látható lesz az Igazából apa, a Szinglik éjszakája, a Zimmer Feri 2, az Üvegtigris 3 és Dobogó kövek című film.

vidorn
Szabó Tamás a zenei programból kiemelte: az olasz Acquaragia Drom indítja augusztus 26-án a koncertsorozatot, majd másnap a holland Trio Rosenberg folytatja, míg szeptember 2-án az angol, kubai és japán zenészekből álló Ska Cubana fejezi be. Rajtuk kívül fellép többek között a Técsői Banda, a Parno Graszt, a Magyarpalatkai Banda, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, Ferenczi György és a Rackajam, a Csík Zenekar Lovasi Andrással és a Heveder Banda is.
Tasnádi Csaba megjegyezte: a színházi programra most szombaton kezdik meg a jegyárusítást, eleget téve a hétvégi kezdettel a nézők kérésének. A színházkedvelők ugyanis a jegyiroda reggeli nyitására már előző este elfoglalják a helyeiket a hosszú sorokban és várakoznak egész éjjel, hogy azokra az előadásokra, amelyeket megszeretnének nézni, jegyhez jussanak.

süti beállítások módosítása