Jövőre a délvidéki szórványban is játszhat a Tanyaszínház

Jövőre a délvidéki szórványban is játszhat a vajdasági nyári vándor színjátszó csoport, a Tanyaszínház, amely az idei évadban Shakespeare egyik darabját viszi el a Vajdaság magyarlakta településeire.

Magyar Attila, a Tanyaszínház vezetője a Magyar Szó című délvidéki napilapnak elmondta, hogy előzetes egyeztetést folytattak a szerbiai magyarság részleges kulturális autonómiáját ellátó Magyar Nemzeti Tanáccsal (MNT) arról, hogy jövőre az MNT támogatásával igyekeznek eljutni azokra a helyekre, ahol eddig még nem léptek fel és ahol az önkormányzatok nem tudnak anyagilag hozzájárulni a turnéhoz.

tanyasz

"Szeretnénk elmenni Dél-Bánátba, Szerémségbe és az ottani magyarlakta falvakat is megcélozni. Erről ősszel tárgyalunk majd. Ezzel nem tolnánk ki a turné idejét és a játszó előadások számát, csupán az útvonal változna" - nyilatkozta a napilapnak Magyar Attila, hozzátéve, hogy a nyaranta szokásos 26 előadásnál többet nem tud teljesíteni a társulat.
Az idén 34 éves, kavillói központú Tanyaszínház már túl van 2011-es turnéja felén. Ezúttal Shakespeare-rel "hódítanak" a Délvidéken, méghozzá a Vízkereszt, vagy bánom is én című előadással.

süti beállítások módosítása