A lusta és a lelkes - Ördögkatlan 4. nap

8:17 – 10:32: Lelkes: Kakaócsigát fogtam mozgó autóból és beálltam a már reménytelen hosszúságúra nőtt sorba jegyekért. Lusta: Aludtam. 10:33 – 12:41 L: Blogot írtam, ebédeltem, társasoztam az Esélykikötőben, Palkonyába tartó buszt vadásztam, Busz-Színházon statisztéria szerves és aktív tagjaként eredményesen szerepeltem. L: A Szarvassá változott fiúról írtam beszámolót Agancs címmel. 85 forintért friss zsemléből szendvicset kajáltam a boltban. Tusoltam, közben egy tacskó-keverék ugatott, hiányolta zuhanyzó gazdáját.

torocsik

12:42 – 17:08

L: Palkonyán sorakoztam a Faluház előtt a Telefondoktorra, nem jutottam be, csak pisilni tudtam. Végigsétáltam Palkonyán, egy hosszúfröccsel és egy (már nagyon-nagyon régóta áhított) barna, négyzsebes övtáskával engeszteltem ki magam („Gabi Bag” márkájú, nagyon rákészültem), újra buszra szálltam, elbóbiskoltam és Kisharsányban leszálltam. Átszálltam egy kisbuszra, a Vylyan Teraszon rendeltem egy pohár bort és rácsos széken ülve, félig napban, sállal a nyakamban Tolnai Ottóra szegeztem szemem, hegyeztem fülem.

L: Megebédeltem, hunytam egyet ebéd után. Barackfröccsöt iszogattunk Julcsival.

durgasThe Durgas

17:09 – 19:51

L: Visszabuszoztam Kisharsányba, tengtem-lengtem egy kis időt a Kovács Udvarházban (a ReArt műhely ékszereit nézegettem), beültem a Kaposvári Egyetem másodéves színészhallgatóinak előadására. A Sziszüphosz után vad SMS-ezést bonyolítottam le többekkel, elújságolván, hogy egy friss, okosan megszerkesztett, a nézőt gondolkodó partnernek tekintő, humoros, idősíkokat izgalmasan összerántó görögösen rímekbe szedett előadáshoz volt szerencsém. A The Durgas zenéjén és a tagok színpadi képén szórakoztam.

katlan1

 

L: Elsétáltam a nagyharsányi temetőbe, föl a hegyre, közel a természethez. Egy elázott programfüzet volt az egyik sír mellett. Törőcsik Mari és Bérczes László beszélgetése szép és megható volt, őszinte, vidám, életszeretettel teli. Mari mesélt halálának, újjászületésének évfordulójáról. Férjeiről, szerepeiről, arról, hogy el volt kényeztetve. Hogy érdeklik, hogy hogyan tud induló műhelyekbe becsatlakozni, annak idején Vidnyánszkyhoz, most Zsótérhoz a Maladypébe. Mikor elsétál, utána kiabáljuk: Nem vagyunk normálisak! Visszakiállt: Én sem! Aztán kis diskurálás egy kortárs finn darabról, a Káoszról, az egyetemi színpadok helyzetéről, majd a csodálatos Light in Babylon koncert. Megával ragadó dallamok, éteri hangzás. Az izraeli Michal akcentusa nőiesen aranyos. A francia gitáros Julien és a török, santuron játszó Metehan nyugodt költőiséggel kísérik.

 

19:52 – 22:28

L: Ellógtam a könnyed, felületességében szimpatikusan boldog koncertről, elkaptam egy buszt, és Nagyharsányban bekukkantottam a Light in Babylon koncertre. Az izraeli énekesnő hangja most is varázslatos, az első találkozás (aug. 3.) bensőségessége és mélysége viszont elvész a nagy térben, de így is fenntartom rajongásom. Elslattyogtam a sátoromhoz, többször is, oda-vissza. Budzillus koncerten ugráltam strandpapucsban, zoknis-szoknyás lányt láttam magam előtt, pezsgővel öntöztek hátulról. (Az bor volt – egy szemtanú megjegyzése)


fixa

 

L: Katona László a námber van, a Fixa Idea Felekezet vezetője, egy teherautó zöldre politikai színtelenített tetejéről térít, demagógiát hint, a végső megoldást kínálja minden problémára. Utána a focipályán Budzillus koncert, őrületes csapatás, Rotfrontra emlékezető hangzás, punkosan előadott, házilag barkácsolt swing, ska, surf és balkán zenei hangzásuk felpezsdíti a közönséget.

 

katlan2

22:29 – 01:36

L: Szinte teljesen erőtlenül, valószerűtlenül rángatózom a Besh o Drom koncerten. Kulcsproblémánk van, telefonálgatás – nem vicces, de már nevetünk rajta – végül megkerül a kulcs. Írás, legalábbis próbálkozunk.

L: Besh o Drom belazít.

Sándor Zita és Hodászi Ádám

Fotók: Garamvári Gábor

Forrás: Ördögkatlan Fesztivál

süti beállítások módosítása