Add ide a drámád! - drámapályázat

Add ide a drámád! 2. címmel ismét drámapályázatot hirdet a József Attila Kör Irodalmi Egyesület és a Merlin Színház a Színház- és Filmművészeti Egyetem Novák Eszter vezette zenész-színész osztályával együttműködve.

A József Attila Kör 1989 óta tevékenykedik fiatal írókat, költőket, kritikusokat, irodalomszervezőket, irodalomtörténészeket, szerkesztőket, műfordítókat tömörítő érdekvédelmi szervezetként. A JAK a hazai és határon túli magyar irodalom és kulturális élet érdekében szakmai programokat és a nagyközönségnek szóló irodalmi, kulturális rendezvényeket szervez, könyvek és folyóiratok kiadásával foglalkozik, valamint szerepet vállal a szakmai döntéshozó fórumok munkájában.

 

Az irodalmi szervezet november 2-ig ajak@jozsefattilakor.hu e-mailcímre várja a kortárs fiatal drámaírók eddig be nem mutatott darabjait. 

A beérkező pályaműveket Deres Kornélia és Herczog Noémiszínikritikusok, a pályázat szervezői zsűrizik. Az általuk legjobbnak ítélt műveket a Mertlin Színházban felolvasó-színházi előadás formájában mutatják be  a Színház- és Filmművészeti Egyetem Novák Eszter vezette zenés-színész osztálya jóvoltából. 

 

Az Add ide a drámád 2 bemutatói várhatóan 2011 decemberében indulnak. A bemutatókat szakmai beszélgetések követik kritikusok, színháztudósok, dramaturgok és az alkotók részvételével.

süti beállítások módosítása