'Feloldódtak a határok' - Bauhaus tánc a Szigeten

A hangulat mellett a műfaji határok is feloldódtak szerda éjszaka a Sziget Fesztiválon. Az idei programkínálat egyik legemlékezetesebb pillanata marad a Moholy-Nagy ihlette Bauhaus tánc-színházi bemutató.

1_MG_9634

Nyolc Bauhausba öltözött test és lélegzetelállító fénykísérlet várta a Sziget Fesztivál közönségét szerda éjszaka. Formabontó produkciót tűztek műsorra a szervezők, a Moholy-Nagy László munkásságán, fénykísérletein és 1922-es filmforgatókönyvén, a nagyváros dinamikáján alapuló „Negatív Varieté" című előadást. A közönség gyermekként merült bele a képzőművészet – színház – film határterületén mozgó produkció árnyékaiba és fényeibe, melynek képi világáért a Kiégő Izzók frontembere, Zádor Tamás valamint a Manufaktor műhely vezetője Garami Richárd, a zenéért Zságer Balázs, a mozgásért Demcsák Ottó és Réti Anna koreográfusok, a rendezésért és dramaturgiáért Szépvölgyi Viktória kapta a tapsot.

3_MG_9679

 

A műfajokat ötvöző előadás nemcsak a széles közönség tetszését nyerte el, de meghívást kapott 2011 őszére a Nemzeti Táncszínházba is. A produkció színvonalához Winkler Nóra, Geszti Péter és Moholy-Nagy László lánya, Hattula Moholy-Nagy, valamint Kemenesi Zsuzsanna, Moholy-Nagy kutató is gratulált. „Kitűnő PR az országnak" – szólt hozzá a több néző a facebookon.

 

2_MG_9667

 

A Sziget Fesztiválon első alkalommal jelentkezett nemzetközi fesztivál közönség előtt a Moholy-Nagy László ihlette produkció, ami 2011. október 8-án gyermek előadásként, „Fényakrobaták" címmel a Millenáris – Teátrumban, majd november 22-23-án a Nemzetközi Táncszínházban is látható lesz.

süti beállítások módosítása