Muzsika hangja a Városmajorban

"A muzsika hangja világhírű musical. Hírnevét, értékét mindenekelőtt az adja, hogy a slágerré vált dalokon és szerethető hősein kívül máig megdöbbentően erős társadalmi-történelmi mondanivalót hordoz" - ajánlják az előadást a szervezők. A történetről és a Pannon Várszínházról tudhatnak meg többet cikkünkből.

A Pannon várszínházról a rendező:

Milyen elvek mentén vezeti ezt a társulatot? Szigorúnak kell lennie ahhoz, hogy működjön.

Igen, ez egy szigorú rendszer, másként nem működik. Nekünk meg kell felelnünk az elvárásoknak, a néző egy idő után megvonja a bizalmat azoktól az előadóktól, akiktől nem azt kapja, amit ő elvár. A színház egy élő dolog, nem szabad túlzásba vinni a technikát. Ha a számítógépek játszanak majd helyettünk, akkor a színészek már nem kellenek.

Ön szerint mi a színház lényege?

Úgy érzem, ma elsősorban örömet kell okozni. Ez nem felhőtlen szórakozást jelent, egyszerűen csak annyit, hogy a néző úgy érezze, olyat kapott az előadástól, amit máshol, máskor nem. Különben a színház a versenytársakkal szemben alulmarad.

Mi van még a tarsolyukban? Miben láthatjuk még a társulatot?

Sok minden van, több mint 20 előadást tartunk repertoáron. Legutóbbi bemutatóink az Omega együttes dalaiból készült musical az Égi Vándor vagy az Ének az esőben a világhírű film alapján. Most készülünk a Made In Hungaria bemutatójára és következik majd egy nagy vállalkozás a Monte Cristo grófja Dumas regénye alapján. (forrás: oroscafe.hu)

muzsika5

A Muzsika hangja történet: Az 1930-as évek második felében, Ausztriában, az Ansluss, Ausztria német megszállása idején játszódik a történet, egy hétgyerekes, anya nélkül maradt családban. Az apa magas rangú katonatiszt, a polgári értékek és becsület megtestesítője, ám a gyermekek rázúdult nevelésével sehogyan sem tud megbirkózni. A nevelőnők is naponta váltják egymást, mígnem felbukkan a környékbeli apácazárdából egy bohókás, a muzsika, a természet- és emberszeretet bűvöletében élő fiatal lány. Míg a játékos, a gyerekek különböző személyiségére és életkorára is különösen figyelmes lány megtölti igazi családi hangulattal, humorral, játékkal a kastélyt, a magánélet fordulata, a német megszállás és a fasiszta hatalomátvétel választásra kényszeríti az apát. Választani kell egy jóindulatú, de a gyerekekhez utat nem találó bárónő és az ifjú nevelőnő között, és választania kell, hogy szerepet vállal-e az új hatalomban vagy elmenekül. Az igazi érzelem, az emberi tartás és humanista meggyőződés a nehezebb útra kényszeríti. Ám a muzsika hangja, a humor, a játékos ötletesség ezúttal is megoldást kínál: miközben a salzburgi játékokon fellépő családi produkciót adja elő az apa, a lány és a hét gyermek, a befejező dal dramaturgiája /az aludni térő gyerekek fokozatos búcsúzása, majd eltűnése/ lehetőséget kínál a szökésre.

Howard Lindsay - Russel Crouse - Richard Rodgers - Oscar Hammerstein:

MUZSIKA HANGJA
musical

A Pannon várszínház előadásában

A darab a legtermészetesebb szinten éri el célját, úgy orientál a társadalmi és emberi értékek felé, hogy szórakoztat, könnyed befogadást nyújt.
Valódi családi színház, ahol felnőtt, gyermek együtt izgulhat és választhat, együtt lelheti örömét a zene, a játék, a művészet szépségében és erejében.
A sokféle helyszínt egy ötletes forgó szerkezettel sikerül megoldani, ahol az apácazárda, a kastély, annak kertje, a fesztiválszínpad pillanatok alatt válthatja egymást.

Dátum: augusztus 13. szombat 20:00
Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad

JEGYVÁSÁRLÁS

süti beállítások módosítása