Pavarotti Emlék Mesterkurzus

Egyedülálló emlék mesterkurzus indul Baján, a Bácskai Kultúrpalotában augusztus 15-től 20-ig.

 

Az "I. Luciano Pavarotti Emlék Mesterkurzus" elnevezéssel fémjelzett esemény óriási érdeklődésre tett szert, olyannyira, hogy augusztus 22-től 27-ig már a II. kurzust is megrendezik. A világszerte ünnepelt tenor, Luciano Pavarotti emlékére szervezett kurzuson számos tehetség képezheti magát tovább világhírű tanárokkal. Az eseményhez Baja város új kulturális és művészeti központja, a Bácskai Kultúrpalota biztosít méltó környezetet.

 

Pavarotti életpályája során mindig is nagy hangsúlyt fektetett az ifjúság nevelésére, az opera dalirodalom legszélesebb körű megismertetésére. Fontosnak tartotta a fiatalok megszólítását, az operát, mint műfaj megszerettetését a jövő nemzedékével.

 

A mesterkurzuson Gulyás Dénes - operaénekes-művésztanár, országgyűlési képviselő, Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész - vezetésével 13, majd a második képzésen 10 fiatal énekes vehet részt (A kurzusvezető Gulyás Dénes egyébként annak idején az első Luciano Pavarotti nemzetközi énekverseny I. helyezettje volt.)

 

pavarotti_kurzus_plakat2

 

Az egyhetes kurzus alatt az énektechnika mellett színpadi gyakorlatot is tanulnak a résztvevők, amit Király Miklós, a Magyar Állami Operaház nyugalmazott magánénekese, Bartók-Pásztory díjas operaénekes fog vezetni.

 

Zongorán közreműködik Horváth Judit, a Pécsi Nemzeti Színház korrepetitora és Neumark Zoltán zongoraművész.

 

A kurzus óráira bárki bejöhet és betekintést nyerhet a képzés műhelytitkaiba.

 

A kurzus anyagát a közönség számára az augusztus 20-i gálakoncerten este 19 óra 30 perctől mutatják be a város főterén, a Szentháromság téren.

 

Jegyek a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodájában kaphatók.

Baja, Szentháromság tér 3.

Telefon: 79/321-341

www.bacskaikulturpalota.hu

 

 

(Forrás: Baja Marketing Kft.)

 

süti beállítások módosítása