Igazgatót keres a Pécsi Harmadik Színház

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Pécsi Harmadik Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára.

A Pécsi Harmadik Színház amatőr és alternatív hagyományokra építő, társulat nélküli színház, amely működését a saját produkciók és a meghívott előadások kombinációjára építi.

Az egykori uránbányák művelődési házában működő, Vincze János vezette, kétszeres "Kiváló Együttes" Pécsi Nyitott Színpad tagjai és a Pécsi Nemzeti Színház újat akaró, kezdeményező művészei 1986-ban Harmadik Színház elnevezéssel a hivatásos és az amatőr színházaktól egyaránt különböző, a művészi tevékenység új tartalmi és formai lehetőségeit kereső, alternatív színházat hoztak létre. Nevében a "harmadik" azt a fajta színházfelfogást jelzi, melyben profizmus és alternativitás nem zárja ki egymást, hanem egymásba játszik.

2008. április 23-án (törvényi kötelezettségének eleget téve) Nonprofit Kft-vé alakult. A színház 1995-ös alapításától önkormányzati és központi költségvetési támogatásban részesül.

Kiemelten közhasznú szervezet, melynek az Alapító Okiratában foglaltak szerinti fő célja "a színházművészet egészét és minden ágát felölelő színházi tevékenység folytatása Magyarországon és külföldön, annak érdekében, hogy méltóképpen képviselje, propagálja és menedzselje a színházművészet új tartalmi és formai törekvéseit. Célja továbbá, hogy biztosítsa a színházi műhelymunka lehetőségét produkcióra szerveződő művészi alkotóközösségek számára."

A színház igazgatói feladatát eddig Vincze János látta el.

 

A pályázati felhívás elérhető és letölthető ITT.

 

 


süti beállítások módosítása