Honfoglalás - nagyszabású rockopera Komáromban

Papadimitriu Athinával, Hujber Ferenccel, Pintér Tiborral, Vadkerti Imrével és Kassai Lajossal, Komáromban, a Duna mentén mutatja be a Magyar Lovas Színház a Honfoglalás című rockoperát.

A Magyar Lovas Színház ebben az évben is hű marad ahhoz a hagyományához, hogy új, nagyszabású, történelmi zenés művet mutat be. A tavalyi esztendő legnagyobb színházi szabadtéri ősbemutatója, a – szintén Koltay-Szűts mű – Trója sikere után, most igazi magyar témát választott a társulat.
Augusztus 19-én, 20-án és 21-én viszik színre Koltay Gergely és Szűts István művét, a Honfoglalás rockoperát, 80 lovassal, táncosokkal, kaszkadőrökkel, köztük Kassai Lajossal és Lezsák Leventével.

honfoglals_plakt

A főbb szerepekben Pintér Tibor, Hujber Ferenc, Vadkerti Imre, Buch Tibor, Sipos Imre, Márkos Attila, Csákvári Zoltán és Hábentius György lesz látható-hallható. A női szereplőket – mások mellett – Papadimitriu Athina és Janza Kata formálja meg. Egy besenyő lány különös énekében pedig Fehér Nóra hangja csendül fel. A Honfoglalás című filmből ismert, Demjén Ferenc által énekelt dalt most a darab főszereplőjétől, a Pintér Tibortól hallhatja a közönség; Árpád vezért pedig Vadkerti Imre alakítja.

A Honfoglalás színpadi változatában – a filmben látottakhoz képest – több akciójelenet várható, és megjelenik egy szerelmi szál is.

„Érdemes megnézni, miképpen nyit egyidejűleg több művészeti ágnak teret a magyar hagyományőrzés, a magyar népzenei motívumokból táplálkozó populáris rockzene” – hívta fel a figyelmet az egyik szerző, Koltay Gergely. A mű alkotói, valamint a Magyar Lovas Színház tulajdonosa, Márkos Attila és művészeti vezetője, Pintér Tibor hisznek abban, hogy ez a gyönyörű téma színpadra alkalmazva is hatalmas sikert arat. Céljuk ugyanis az, hogy a magyar fiataloknak megmutassák: “hogyan vert gyökeret népünk itt, Európa szívében”.

Az augusztus 19-ei díszbemutatót a Magyar Televízió rögzíti.

süti beállítások módosítása