Meghallgatták a színházigazgató-jelölteket

A szakmai előkészítő bizottság szerdán meghallgatta a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatójelöltjeit; az öt pályázóból négyen jelentek meg - írta szerdán a Fejér Megyei Hírlap online kiadása.

A Vörösmarty Színház igazgatói posztjára pályázó öt jelöltből négyen jelentek meg az  önkormányzat kistanácstermében. Surányi András író, rendező nem volt ott, ugyanis külföldön tartózkodik. Nevük sorrendjében elsőként Frigyesi András, a budapesti Deutsches Theater vezetője, Kuna Károly  színművész, Quintus Konrád színművész,  a Vörösmarty Színház igazgató-helyettese, és Szűcs Gábor színművész, a színház korábbi művészeti vezetője vázolta  húsz-húsz percben, hogyan képzeli  a teátrum jövőjét, műsorpolitikáját.

jeloltek

A szakmai bizottságban  a színház, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium delegáltja, az Előadó-művészeti Tanács, az önkormányzat  és a szakszervezet képviselői értékelték, amit  a  pályázók előadtak. A  meghallgatásról hiányzó  Surányi  András egyébként  Drahos Béla  karnagy,  Gulyás Dénes operaénekes, Bankó Sándor  jogász és Láng Tamás újságíró támogatását élvezi. 

Quintus Konrádot Rudolf Péter    színművész, Valló Péter  rendező, Orbán Eszter  művészeti tanácsadó és Szabó Károly  közgazdász segíti.  Szűcs Gábort Pozsgay Zsolt, a Komédium Színház vezetője, Gáspár András  színművész,  Zádori László  karmester és Kováts Gergely Csanád  koreográfus segíti.

A  színház kollektívája előtt augusztus 31-én szerepelnek a jelöltek, a közgyűlés szeptemberben  tárgyalhat a pályázatokról.

Székesfehérvár közgyűlése szeptemberben tárgyal a pályázatokról.

süti beállítások módosítása